Хто підставив Залужного

7 липня 2022, 08:22
Коли почався скандал, захисники Залужного з числа порохоботів та інших дармоїдів відразу надали йому дві ведмежих послуги.
Валерій Залужний
Залужного дійсно підставили Фото facebook.com/vzaluznyj

Я не переживаю з приводу цього конкретного рішення - воно настільки тупе, що явно буде переглянуто. Найголовніше - зробити висновки. Бо мова йде про нашу армію й оборону в цілому. А отже - про безпеку і виживання держави.

Згадуємо історію з постановкою на військовий облік жінок. До чого вона привела? За фактом виявилося, що у нас тисячі жінок готові добровільно йти у військкомати і призиватися. І до 24 лютого і після. Служба в армії - це комфортна для багатьох діяльність. Тим більше зараз мінімальна зарплата військовослужбовця, який не бере участі в бойових діях, більше 1300 баксів. Нормальна держава повинна створювати мотивації для людей. Навіть там, де йдеться про виконання боргу. Історію з жінками можна було перетворити на красиву рекрутингову кампанію. Якби спочатку захід був не через повинність, а через мотивацію, всі б виграли.

Але тоді Генштаб зробив те ж саме, що і зараз. Ухвалив рішення і приховав його. Поки воно не вилізло і не перетворилося на скандал. Скандал гасили всіма силами, рішення переглянули і зробили більш адекватним. Але іміджева шкода колосальна.

відео дня

Тиждень тому Залужний розіслав в усі органи влади підготовлений Генштабом документ. Там стоїть його підпис і візи ще кількох генералів. Тобто, це був цілий бюрократичний процес, що зайняв не один день. Все повторилося. Приховали - спровокували істерику.

Коли почався скандал, захисники Залужного з числа порохоботів та інших дармоїдів відразу надали йому дві ведмежих послуги.

Спочатку вони кричали, що все це фейк. Чим посилили резонанс, коли стало ясно, що все правда. Потім вони почали кричати, що це підступи ОП. Мовляв, Офіс "злив" документ.

читайте такожЗадумка противника цілком очевиднаВдумайтеся - як можна "злити" відкритий документ, який направили на 100 адрес по всій країні для застосування щодо мільйонів людей? Цей документ гуляв в мережі вже кілька днів. Його опублікувала Запорізька військова адміністрація у себе на сайті.

А тепер дивіться, що сталося.

У мережі розганяють тезу, що Залужний не винен, його підставили. Залужного дійсно підставили. Але уважно подивіться, хто це робить. Тоді будуть зрозумілі мотивації.

По-перше, ті ж порохоботи. Їх схема дуже проста. Вони кивають на ОП і переводять бюрократичний косяк з ознаками корупційної таємниці в політичну площину.

Їм вигідно спалити головкома саме на політичному конфлікті. Бо у порохоботів є свій кандидат. За традицією порохоботи дали пас росіянам, які почали волати про розкол між політиками і військовими.

По-друге, це частина оточення Залужного. Вони маскують нібито політикою свої справи.

Згадайте історію з "фондом генерала Залужного". Главком особисто про нього написав, тридцять тисяч чоловік лайкнули пост і плескали в долоні. Потім назву фонду змінили і керівництво армії з нього вивели. Помилку виправили.

Але ж цю ідею хтось підсунув і главком на неї погодився. Точно також підсунули історію з дозволами від воєнкомів.

З боку виглядає так, що в оточенні Залужного є люди, які маніпулюють ним і каламутять свої гешефти за його спиною. А він з якихось причин погоджується. Немає часу вникнути або сліпо довіряє - не має значення.

Я не будуватиму гіпотези, скільки ще таких рішень було прийнято. Ми бачимо як мінімум два резонансних. Другий раз в команді Залужного не спрацювали фільтри, ніхто його не підстрахував. А у випадку з військкомами була повністю провалена комунікація.

Тобто, порохоботи свідомо спалюють конкурента. А риби-прилипали думають, що таким чином захистяться. Але і ті, і інші за фактом виштовхують Залужного в політику.

З цієї помилки правильний висновок може бути тільки один - главком повинен для себе усвідомити, хто насправді його підставляє.

Зверніть увагу, що дуже багато хто щиро не вірив, що Залужний може згенерувати настільки токсичне рішення. Це наслідок того, що ми зараз некритично ставимося до армії. І так треба, бо війна.

читайте такожХлопці, йдіть до Путіна!Але варто пам'ятати, що і до війни, і зараз армія не була ідеальною. Вона не змінилася чарівним чином за 5 місяців. Є люди, які воюють і вмирають. А є щури в лампасах, які продовжують каламутити свої схеми, прикриваючись загиблими героями. І зараз цим щурам падають дуже жирні шматки. Не можна дозволити їм взяти верх.

Ще одна така помилка - і главком може втратити накопичену довіру. Може скластися враження, що він або керований, або не контролює ситуацію. Цього не можна допустити.

Тому що в нашій країні за одну мить всі неоднозначні рішення можуть перетворитися на зраду. Сьогоднішні шанувальники будуть рвати Залужного на частини. Але справа не тільки в ньому.

Зараз всі кроки трактують на користь військових і в мінус політикам. А може статися, що буде мінус і військовим, і політикам. Це прямий шлях до колапсу держави.

Генштаб повинен змінити підхід і почати приймати осмислені рішення. Особливо - коли це стосується людей. Треба безжально позбутися тих, хто заробляє на війні, хто тягне в армію схематоз і убозтво з совкового минулого. Треба піднімати тямущих командирів.

Армія повинна стати драйвером модернізації країни і суспільства. Інакше всі подвиги, всі смерті будуть знецінені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти