Хто стоїть за "хоробрим" Пригожиним?

4 червня 2023, 08:32
Пригожин отримає можливість для розвитку своєї політичної кар'єри після розпаду Росії.
Пригожин
Ймовірно, за Пригожиним стоять брати Ковальчуки / фото: скріншот з відео

наступника у Путіна взагалі не буде, а амбіції Пригожина будуть відторгнуті чиновницьким апаратом. Пригожин сам кинув виклик глибинній державі, він оголосив війну генералам, чиновникам, міністрам та іншим держслужбовцям. Вони не приймуть Пригожина.

Дійсно, Пригожин може реалізувати свої політичні амбіції, якщо система влади в Росії дивом збережеться. І тоді Пригожин може створити свою партію. Пригожин може завести своїх людей до парламенту, як це зробив "пан Ж" (Жириновський, - ред.) в рамках виборів до Держдуми РФ, які відбулися 12 грудня 1993 року. Партія ЛДПР отримала 23% голосів. Думаю, Пригожин може повторити цей успіх. Втім, до парламентських виборів ще багато часу.

відео дня

Що стосується президентських виборів, там рішення буде ухвалювати виключно Путін. Якщо Путін зуміє зберегти свій режим і доживе до виборів, він сам підбере собі опонентів, і я не думаю, що серед них буде Пригожин.

На мій погляд, Пригожин отримає можливість для розвитку своєї політичної кар'єри після розпаду Росії – на території, яка стане одним з уламків РФ. Можливо, Пригожину вдасться заявити про свої політичні амбіції певній частині російського населення.

Хто такий Ігор Яковенко

Ігор Олександрович Яковенко (нар. 13 березня 1951, Москва) – російський журналіст, соціолог, педагог і громадський діяч. Колишній секретар Спілки журналістів Росії, колишній депутат Державної думи. Генеральний директор Національної тиражної служби. Голова профспілки журналістів "Журналістська солідарність", пише Вікіпедія.

Пригожин діє в рамках ситуативних союзів. Певний час його союзником був Кадиров. Кажуть, у нього були перемовини з главою Росгвардіі Золотовим про союз з МВС. Пригожин може створити тимчасовий союз, в тому числі, і з будь-яким з діючих російських губернаторів.

Ймовірно, за Пригожиним стоять брати Ковальчуки – вузьке коло найбільш наближених до тіла Путіна. Є така інформація, проте наразі перевірити її неможливо.

Пригожин не створюватиме довгострокових партнерств, і зацікавлений тільки в ситуативних союзах, які формуватиме в залежності від обставин. Виняток - партнерство з Путіним, який для Пригожина є серйозною фігурою.

Ігор Яковенко, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти