Хто стоїть за нальотом на Москву

31 травня 2023, 06:20
Чи є у Пригожина і підлеглих йому ПВК "Вагнер", а так само безпосередніх кураторів з фсб, можливість запускати БПЛА з Підмосков'я? Звісно є.
Пригожин
У Пригожина є можливість запускати БПЛА з Підмосков'я, каже Коваленко / фото: скріншот з відео

Атака дронів на москву...

Як відомо, невстановленою стороною, на столицю Росії був здійснений наліт дронів. Російські офіційні особи відразу ж поспішили звинуватити в цій атаці Україну??, не надавши при цьому жодного безпосереднього доказу.

Так само, мо рф заявило про те, що було збито всі 8 невстановлених БПЛА, хоча в російських ЗМІ повідомлялося про те, що було зафіксовано проліт то 31, то 25 дронів. Тобто, цифри значно різняться і мо рф, якому вірити - себе не поважати, явно намагається занизити ступінь сьогоднішнього нальоту.

відео дня

Крім того, цікавий момент - за заявами того ж мо рф 3 дрони були збиті за допомогою РЕБ. Саме стільки дронів врізалося в житлові будинки в підмосков'ї. Тобто, збивши дрони з курсу польоту засобами РЕБ, а не вогневого ураження, російські військові направили їх на російські житлові будинки.

Але куди цікавіше все ж розібратися, а й справді, що це було?

І тут я б хотів вам нагадати про інцидент з ударом двох дронів по даху кремля напередодні 9 травня. Тоді теж в даному інциденті російські офіційні особи звинуватили Україну. Але був цікавий нюанс.

3 травня виданню Financial Times інцидент з кремлем прокоментував так званий директор Московського Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов, який заявив про те, що БПЛА, що вдарили по кремлю, могли запускатися з підмосков'я, що дозволило їм обійти ППО!

Для тих, хто не знає, хто такий Руслан Пухов, то поясню - це офіцер російського ГУ ГШ ЗС рф (ГРУ) який займається пропагандою в експертному середовищі, за допомогою свого видавництва ЦАСТ, а так само курирує по всьому світу мережу проросійських військових "експертів" і "аналітиків".

Дивно, що Financial Times взяло коментар саме у Пухова з цього інциденту, з урахуванням його бекграунду, але все ж воно виявилося корисним. Не дивлячись на те, що Пухов говорив про якихось партизанів, він озвучив те, що в першу чергу пульсує в стінах структури, на яку він працює - ГРУ.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Тепер, по Москві реалізується наліт ще більшою кількістю дронів, 8 або 25, Без різниці, головне факт, що якщо це Україна, то такий масовий рій зміг пролетіти сотні кілометрів до російської столиці абсолютно безперешкодно. Тобто, яке виникає з усього цього питання?

Правильно... ШОЙГУ??? ГЕРАСИМОВ??? ДЕ ПЕВЕО??? І ось тут все стає на свої місця. Чи є у пригожина і підлеглих йому ПВК "Вагнер", а так само безпосередніх кураторів з фсб, можливість запускати БПЛА з підмосков'я? Справді є. Можуть і не виключено, що роблять.

Абсолютно не виключаю, що цей наліт на москву - це внутрішній фактор загострення конфронтації між силовими структурами, фсб і мо рф. І чергове агресивне бурчання пригожина на адресу шойгу і герасимова тому лише підтвердження.

Що тут скажеш. Вболіваємо за обидві сторони!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти