Хто таємничий росіянин на вертольоті президента Ірану, що розбився

22 травня 2024, 19:10
3718
Жодне російське ЗМІ не повідомляло про росіян на борту іранського гелікоптера, що забився в провінції Східний Азербайджан.
Аварія вертольота в Ірані
Аварія вертольота в Ірані / Колаж Главред, фото TASNIMNEWS

Вдень 19 травня було втрачено зв'язок із вертольотом Bell-214, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі. Після довгих годин рятувальної операції, в якій несподівано зголосилася брати участь навіть росія, вертоліт був знайдений розбитим в районі села Узі, а всі його пасажири загиблими.

Але в цій історії не все так виявилося просто, як на перший погляд. Річ у тім, що на борту вертольота, крім представників Ірану, був ще один іноземець, про якого практично ніхто не згадує. Громадянин російської федерації, такий собі Кручев.

відео дня

Про дев'ятого загиблого пасажира президентського Bell-214 повідомили лише деякі іранські ЗМІ, після чого забули про нього геть, а також кілька іноземних, зокрема, грузинське інтернет-видання Business Media та індійське Lokmat Times.

Своєю чергою, жодне російське ЗМІ не повідомляло про росіян на борту іранського вертольота, що забився в провінції Східний Азербайджан.

На себе звертає увагу, що після катастрофи в Росії більш значно пожвавилися.

Посол Ірану в Москві заявляв виданню IRNA, що Путін пізно ввечері 19 травня провів із ним зустріч, на якій були присутні міністр оборони Андрій Бєлоусов, секретар Радбезу Сергій Шойгу, голова російського генштабу Валерій Герасимов, радник президента Ігор Левітін, голова МНС Олександр Куренков та один із високопоставлених чиновників ФСБ, ім'я якого посол не назвав.

І весь цей натовп було зібрано лише для того, щоб висловити занепокоєння долею Раїсі і запропонувати допомогти в пошуках?

Не виключено, що такий собі Кручев мав безпосередній стосунок до ядерної програми Ірану і супроводжував президента Раїсі в цій поїздці не просто так. І приховування його присутності на борту Bell-214 було гранично важливим для Росії і долею саме цієї людини російське військово-політичне керівництво переймалося насамперед.

Власне... Who are you, Mr. Kruchev?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти