Куди поділися ч*обики: цікава арифметика

19 грудня 2022, 09:15
У часткової мобілізації в Росії є початок, але немає кінця.
мобики, ч*обики
Частина ч*обиків вже лежить в українських полях / Міноборони рф

Трохи цікавої математики на тему часткової мобілізації…

28 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу, звітуючи про проведення часткової мобілізації заявляв, що з 300 тис призваних, 87 тис осіб вже знаходяться в зоні бойових дій в Україні.

31 жовтня Путін усно, без підписання указу, оголосив про завершення часткової мобілізації, заявивши, що було призвано 300 тис осіб, з яких 260 тис. вже проходять підготовку.

відео дня

4 листопада Володимир Путін заявив про перевиконання плану часткової мобілізації, а саме – призвано було 318 тис. чол., з яких 49 тис вже знаходяться в зоні бойових дій, а решта, 269 тис проходять підготовку…

Як бачимо, цифри були у офіційних осіб країни-окупанта завжди різні, але згідно наявної на той момент інформації, в рамках часткової мобілізації вдалося залучити трохи більше 230 тис осіб, але ніяк не 300 тис.

У свою чергу динаміка втрат РФ стала різко зростати саме з вересня – початку часткової мобілізації, що говорило про відправку в зону БД великої кількості непідготовлених військовослужбовців.

Сумарний приріст з вересня по листопад безповоротних втрат РФ склав майже 20 тис осіб. Розрахунковий приріст санітарних втрат міг скласти 30-40 тисяч. Тобто, сумарні втрати ч*обиків становлять за цей період 50-60 тис.

Іншими словами, чверть від реально частково призваних. При цьому не забуваємо про компенсацію втрат і підтримку боєздатності підрозділів. Тобто, в зоні БД має бути стільки ж, скільки убуло, для збереження боєздатності підрозділів. Грубо кажучи, 120 тис.

Але, ці 120 тисяч - це ресурс втрачений і компенсуючий, а крім того слід враховувати той, що знаходився протягом цього часу, або надходив, як компенсація втрат, які не входять в приріст за допомогою частково мобілізованих, а ресурсу, який формувався до них.

Іншими словами, через зону БД в Україні вже повинно було пройти від 150 до 180 тисяч частково мобілізованих, з усіма витікаючими наслідками. З урахуванням ч*обів, які знаходяться в Росії і Білорусі, поки на полігонах, ми приходимо до висновку, що на сьогоднішній день вони вичерпали свій компенсаційний потенціал.

Що це означає? А це означає, що у часткової мобілізації в Росії є початок, але немає кінця. Але головне те, що відправивши цю масу в м'ясорубку, РФ не домоглася будь-яких успіхів або стабілізації, а навпаки, лише погіршила своє становище в зоні БД.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти