Культ багатодітності в Росії: справа Геббельса живе

8 квітня 2024, 09:41
Примітно, що всіх шістьох дітей Геббельса було вбито своїм татом у 1945.
Геббельс
Геббельс і його діти

Найбільш темпераментним і фанатичним проповідником багатодітності в історії, безсумнівно, був Йозеф Геббельс, міністр скрєп гітлерівської Німеччини. "Багато діток" - це буквальний переклад геббельсівського привітання та звернення до нації. Геббельс заснував і очолив 16 профільних "товариств", які насаджували багатодітність. Усю нинішню "багатодітну" російську істерику цілком і без змін списано з його методичок.

Примітно, що всіх шістьох дітей Геббельса вбив їхній тато в 1945 році. Міністр скрєп дуже турбувався про те, що його чад візьмуть і перевиховають союзники по антигітлерівській коаліції. У Російській Імперії теж були багатодітні сім'ї. Але там багатодітність диктувалася прагматизмом: приплід збільшували, щоб хоч хтось дожив до повноліття. Дитяча смертність була рекордною. В архіблагополучній сім'ї Івана Петровича (тато - благочинний) з десяти дітей померли п'ятеро.

відео дня

Хто такий Олександр Невзоров?

Олександр Невзоров - радянський, російський та український громадський діяч, опозиціонер, блогер, телеведучий; депутат Державної думи чотирьох скликань. Довірена особа кандидата в президенти Росії Володимира Путіна на виборах 2012 року. Різкий критик Путіна протягом останніх років. Від листопада 2015 р. — ведучий програми "Паноптикум" на телеканалі "Дождь" спільно з Василем Уткіним, із січня 2017 р. - постійний гість щотижневої програми "Невзоровские среды" на радіостанції "Ехо Москви". 3 червня 2022 року, як повідомив сам Олександр, йому та його дружині Лідії Невзоровій, за указом президента України Володимира Зеленського, надано українське громадянство за визначні заслуги перед країною.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти