Куп'янськ: що потрібно знати про наступ окупантів

12 грудня 2023, 16:37
В кінці листопада стало відомо, що контролем над усіма цими "якісними" змінами в ГВ "Захід" особисто стежить генерал Нікітін.
Всього за добу ЗСУ ліквідували сотні окупантів
ЗСУ / Колаж: Главред, фото: 67ОМ, 22 ОМБ

Занадто багато питань по Куп'янську, особливо після заяви нашого командування.

Буду коротким. Військові - люди лаконічні, а цивільні, зазвичай, лаконічність гіпертрофують до рівня апокаліптичних висновків, з подальшою підготовкою простирадлом і білих капців. Тримайте себе в руках.

Отже.

відео дня

Після того, як на Куп'янському напрямку РОВ завершили перегрупування підрозділів ГВ "Захід", що відповідає за дану локацію, а саме, сил і засобів 18-ї МСД 11-го АК, а так само, посилили підрозділи 79-го МСП і 11-го ТП, почався процес посиленого тиску на позиції СОУ.

При цьому, ще з листопада, в районі Куземівки, Кривошиївки та Сторожівки розміщувалися підрозділи 27-ї ОМСБр 1-ї ТА, що вказувало на незаперечну активізацію найближчим часом. Так само, під командування даної бригади не просто так були передані терморегулюючі вентилі зі складу 1432-го МСП ТрВ, які раніше обслуговували 2-ю МСД все тієї ж 1-й та.

Тоді ж, в кінці листопада стало відомо, що контролем над усіма цими "якісними" змінами в ГВ "Захід" особисто стежить генерал Нікітін, командувач 1-ї ТА.

Так само, загальна кількість ГВ "Захід" на сьогоднішній день становить і наскільки ця комплектація відповідає можливостям наступальних дій:

  • Особовий склад - близько 65 тис;
  • Танки - 700 од. (замість 891);
  • ББМ - трохи більше 1 тис. од (замість 2 670);
  • Артилерія ствольна - 650 од. (замість 970);
  • РСЗВ - 200 од.;

Це не найгірша недоукомплектація Серед всіх ГВ РОВ, але все ж, вона обмежує можливості по ефективному прориву ліній оборони противника і просування вглиб територій. Саме цей фактор пояснює, чому почавши наступ по Лимансько-Куп'янській осі в кінці травня – початку червня, росіяни так не досягли за півроку скільки-небудь істотного результату. При цьому вони з жовтня відтягують найбільш боєздатні ресурси під Авдіївку зі складу ГВ "Центр", що говорить про те, що якщо до Нового року РОВ не зможуть оточити і захопити Авдіївку, то після НГ почнуть тягнути ресурс з інших ГВ. Яких? Запорізького? Херсонського "Дніпро"? Ні. Вгадайте з якого.

Висновки? Не двозначні. Не створюйте апокаліптичні хвилі, там, де це недоречно.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти