Ліки для росіян є тільки одні: військова поразка

28 липня 2022, 06:27
637
Росіян треба вилікувати від згубної омани. Повернути, так би мовити, в реальність. І ця важка місія лягла на Україну.
російські військові, російська ракета
Путінський агітпроп відвів російській армії друге місце для солідності / Колаж npr.org, УНІАН

"Погана" Німеччина крім ЗСУ "Гепард", передала Україні ще кілька САУ PzH200 155мм (українці її сильно хвалять) і (маестро - туш!) три РСЗВ Mars II - аналог англійської М270 (тобто здвоєний HIMARS).

Я вже збився з рахунку, скільки високоточних і далекобійних РСЗВ поставили союзники Україні. Якщо скласти всі ці установки, то моя арифметика говорить, що їх вже 28 (якщо міряти в HIMARSах). Нагадаю, що в британській армії їх всього 35. Ще через місяць, я думаю, можна буде сміливо стверджувати, що за цим параметром питання закрите і ЗСУ має достатню вогневу міць для того, щоб воювати з "другою армією світу".

Я, до речі, нещодавно зрозумів, чому путінський агітпроп відвів російській армії друге місце: для солідності. Виглядає зважено і без шапкозакидання. Відразу видно: рейтинг складали серйозні і скромні люди. Саме цього ефекту вони і домагалися. Як Фрунзик Мкртчан в "Міміно": у нього вода в Діліжані займала лише друге місце в світі тому, що перше - у Сан-Франциско...

відео дня

І не біда, що за військовими витратами Росія міцно займає п'яте місце, пропускаючи вперед Китай (з військовим бюджетом в п'ять разів більшим, ніж у Росії), Індію і Великобританію. А їй (Росії) в потилицю дихають Франція, Німеччина (цього року обжене) і Саудівська Аравія. Наплювати. Друге місце - і все тут.

Нагадаю, що, наприклад, у Великобританії два авіаносці, спущених на воду в 2014 і 2016 роках, а у Росії один, та й той - "Кузя", якому вже майже сорок років... А ВПС Саудівської Аравії та Ізраїлю більше, ніж наполовину, складаються з літаків п'ятого покоління ("невидимих"), а у Росії - жодного немає... А ось, до речі, в України 28 високоточних, далекобійних РСЗВ, а у Росії - немає жодної.

Ось в цих тупих хвастощах все російське паскудство: самі собі набрехали і самі ж собі повірили. Подивилися боязко по сторонах: начебто ніхто не обурився, всі ввічливо промовчали. Отже, пролізло. Тоді вирішено: тепер завжди будемо говорити, що у Росії "друга армія в світі".

читайте такожВухатий фраєр лоханувся і огріб купу трупівІ коли ці маленькі брехні стікаються струмочками у велику річку державної брехні, то в кінці ми маємо розповіді про ракети з вічним двигуном і про взяття Києва за три дні. Якщо вже чому і "немає аналогів" в світі, так це нестримній російській брехні, окозамилюванню і самовихвалянню. Це все якийсь дикий парад "анало-гівнетів", якими забитий весь інформаційний простір Росії.

І як змія, яка сама себе кусає за хвіст, Росія сама стала жертвою власного ж міфу про себе саму. І тим страшніше і болючіше розлучатиметься з цим міфом, що йому вже багато років, і виросло вже ціле покоління росіян, які ввібрали цю брехню в себе і вона стало частиною їх ментальності.

Ах, якби їм замість імперської величі вкладали в голову правду! Якби їм розповідали, що Росія небагата країна, з досить відсталою промисловістю, з дуже нерозвиненою культурою, з дуже архаїчною і переважно сировинною структурою економіки, з нерозвиненою інфраструктурою і соціальною системою, з відсталою наукою і освітою, то, можливо, усвідомлення того, що вона ледь тримається в списку G-20 змусило б їх зрозуміти: в самій Росії справ безліч, і все, що відбувається за її межами, повинно їх перестати цікавити років так на сто.

читайте такожПутіна потрібно "мочити в нужнику"Але ні! Їм розповіли про якогось могутнього гіганта, що повстав з колін і має другу армію світу. Та так все добре йому розповіли, так все це лягло йому на душу, що він почав вважати, що час провчити "хохлів" і поставити на місце американців, які зарвалися.

І ось треба їх вилікувати від цієї згубної омани. Повернути, так би мовити, в реальність. І ця важка місія лягла на Україну. А ми всі будемо їй допомагати. І ліки для росіян є тільки одні: військова поразка.

Тому наша справа - правильна. Ворога буде розбито. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти