Лицемірство Лукашенка на межі скотства

25 серпня 2022, 20:40
Його привітання треба інтерпретувати так: "перемога Путіна все менш імовірна, пора думати про те, що робити, коли Росія почне сипатися".
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко / Фото УНІАН

Думаю, багато хто недооцінює той факт, що Лукашенко привітав Україну з Днем Незалежності.

Так, звичайно, це лицемірство на межі скотства, і жодному слову вусатого про "мирне небо" ні в якому разі вірити не можна.

Але тут важливо інше. Цим привітанням він публічно поставив під питання можливість досягнення головної мети російської війни - ліквідацію тієї самої незалежності. Він ніби подає сигнали Україні: "мені викручують руки, змушуючи допомагати у війні проти вас, але взагалі-то в глибині душі я завжди вірив у вас".

відео дня

Природно, це повна херня. Але тут важливо інше: це нечувана зухвалість на адресу Москви.

Якби Лукашенко був упевнений у перемозі Росії або хоча б просто бачив, що у Путіна є реалістичні шанси на таку перемогу, то ні за що не став би так демонстративно ставити під питання потенції московського фюрера.

Однак він приблизно знає ситуацію на фронтах і розуміє, в якому напрямку вона буде розвиватися. І розуміючи - робить висновки, намагаючись хеджувати ризики.

Його привітання треба інтерпретувати так: "перемога Путіна все менш імовірна, пора думати про те, що робити, коли Росія почне сипатися".

Втім, в будь-якому випадку треба пам'ятати, що він тут піклується виключно про власну шкуру, і якщо на фронтах ситуація зміниться знову, то він моментально проверне цей же фінт в зворотному напрямку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти