Лобовий сценарій контрнаступу ЗСУ не був безальтернативним

12 листопада 2023, 09:48
1079
Нинішня (досить обнадійлива) операція ЗСУ з плацдармом на Лівому березі Дніпра показує, що лобовий сценарій не був безальтернативним.
Лобовий сценарій контрнаступу ЗСУ не був безальтернативним
Контрступ ЗСУ в бік Азовського моря закінчився / Колаж: Главред, фото: facebook.com Генеральний штаб ЗСУ

Росіяни провели в районі Бахмута кілька успішних атак і трохи відтіснили ЗСУ на захід. В районі Авдіївки російські війська продовжують свій натиск, але результат поки не дуже видно. Хоча невелике просування у російської армії є і там.

На Токмацькому (Мелітопольському) напрямку ніякого просування ні в однієї зі сторін не спостерігається, так само як і на Бердянському. Отже, прийшла пора визнати: наступ ЗСУ на південь, який почався в перших числах червня у бік Азовського моря (або, хоча б, Токмака) фактично закінчився. Причому закінчився безрезультатно.

відео дня

Лінія Суровікіна встояла. І тепер українські військові повинні ретельно проаналізувати причину невдачі. Справа минула, але мене як дилетанта, з самого початку здивував занадто відвертий і прямолінійний план наступу: тупо піти в лоб на російські мінні поля і зміцнення.

Нинішня (досить обнадійлива) операція ЗСУ з плацдармом на Лівому березі Дніпра показує, що лобовий сценарій не був безальтернативним. Бог його знає, як пішли б справи, якби ЗСУ не наполягали в наступі, наприклад, на Токмак, а вже в липні, коли стало ясно що темп наступу не може нікого влаштувати, сконцентрували всі сили на створенні плацдарму на Лівому березі Дніпра і розвивали б свій наступ звідти. Втім, я знову займаюся не своєю справою і розмірковую на теми, в яких я нічого не тямлю.

Сьогодні повідомили також, що ЗСУ ракетним ударом знищили два малих десантних кораблі Чорноморського флоту. Кораблики дійсно невеликі (25 м в довжину), але, так би мовити, дрібниця - а приємно.

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти