"Найкращі" танки у світі горять в режимі нон-стоп в Україні

24 березня 2023, 06:20
Танком були незадоволені як конструктори, так і танкісти, але Т-90 отримав пряме заступництво Бориса Єльцина.
танк Т-90
"Найкращі" танки у світі горять у режимі нон-стоп в Україні, каже Коваленко / телеграм Олександра Коваленко

"Т-90 найкращий танк у світі!!!" Даремно я послухав перли Медведєва про танки!

Медведєв: "Т-90М "Прорив" – це наш найновіший танк. Але, на мій погляд, це зараз найкращий танк у світі. У світі! Він, безумовно, кращий, ніж Leopard, ніж Challenger, ніж Abrams, в тому числі і за своїми ТТХ".

Ну, що тут скажеш... Гріх, звичайно, насміхатися над людиною, що страждає алкоголізмом, але назвати Т-90М "Прорив" кращим за Leopard-2, Challenger-2 і Abrams не дозволено навіть настільки юродивим.

відео дня

А тому, нагадаю кілька цікавих моментів.

Танк Т-90 є глибокою модернізацією Т-72Б, який на момент свого серійного виробництва був застарілим і відстаючим від західних зразків. Що важливо, Т-72 був більш відсталим ніж не тільки західні танки, а й радянські Т-80БВ і Т-64БВ!

Перед конструкторами Т-90 стояло завдання в архітектуру Т-72Б встановити готовий комплекс управління озброєнням 1А45-Т. Впоралися вони з цим завданням, як і очікувалося, через задній прохід, результатом чого стало зниження ергономіки і простору навідника і командира.

Примудрилися вони так само "обгидитися" і з бронюванням Т-90, який у зв'язку з огидною схемою установки прожекторів-постановників перешкод "Штора-1" отримав вразливу проєкцію вежі в найбільш доступній для прострілу ділянці.

У модифікації Т-90А спробували на зварній башті зменшити кількість ослаблених зон, але саме Т-90М "Прорив" повернув на місце всі вразливі місця і навіть більше - збільшив і ризики в зоні снарядного навантаження. Саме тому, "найбільш захищений танк" російських окупаційних військ горить на ура.

Не все добре у танка було і з вогневим потенціалом. Його скорострільність 6-8 пострілів у хвилину, а бронепробивність російських (читай радянських) пострілів відставала і продовжує відставати від західних. Автомат заряджання ж обмежував розвиток цього показника.

Танком були незадоволені як конструктори, так і танкісти, але Т-90 отримав пряме заступництво Бориса Єльцина. Той самий випадок, коли алкоголік, який нічого не розуміє в танкобудуванні, влаштовує піар заради піару, що закінчується ганьбою і катастрофою.

І ось, коло замикається на іншому алкоголіку. З Бориса Єльцина почалася поставка цих дефективних танків в російську армію, а на хвастощах Дмитра Медведєва відбувається процес зникнення танків Т-90 з російських військ, що горять в режимі нон-стоп в Україні.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти