Лукашенку ще страшніше, ніж Путіну

29 червня 2023, 08:43
Лукашенко зі шкіри лізе аби довести болотному фюреру, що він йому ще потрібний.
Лукашенку ще страшніше, ніж Путіну
Не треба шукати у вчинках Лукашенко стратегічних розрахунків / Колаж: Главред, фото: скріншот

Лукашенку ще страшніше, ніж Путіну. Бо якщо Путін боїться внутрішніх змов і Заходу, то Лукашенко боїться не лише внутрішніх білорусів і Заходу, а ще й і самого Путіна. Той давно хотів остаточно підімʼяти під себе білоруські землі, аби керувати кордоном з НАТО та прямим виходом на Київ без жодних посередників.

Тому зараз Лукашенко зі шкіри лізе аби довести болотному фюреру, що він йому ще потрібний, бо може виконувати незамінні доручення, – наприклад, пригріти Пригожина, але так, щоби кожен його крок був відомий у кремлі, або –лякати Захід "отриманою" ядерною зброєю, але так, щоби ключі управління лишалися в москві.

відео дня

Не треба шукати у вчинках Лукашенко стратегічних розрахунків чи величних мотивів. Це просто страх. Страх бути помноженим на нуль. У "бацьки" давно немає щирих союзників, - ні на Заході, ні на Сході. Лишилася лише параноя бути зрадженим "своїми".

Такий страх - неминуча доля всіх диктаторів – від Нерона до Сталіна - у діях яких часто шукають особливих мотивів, а мотив часто був примітивно простий - просто вижити. Вижити у пеклі на землі, який вони самі собі збудували.

Хто такий Сергій Таран

Таран Сергій Вікторович (12 грудня 1969, Київ) — український політолог, син політика Віктора Тарана (Терена) та брат політолога Віктора Тарана, член політичної партії "Європейська Солідарність". Депутат Київської міської ради.
Закінчив з червоним дипломом Київський національний університет імені Тараса Шевченка за фахом "журналістика" (1993 р.), а також з відзнакою — магістратуру Амстердамського університету за фахом "суспільні науки" (1998 р.).
З 1993 по 1996 рр. працював в українських виданнях "Молодь України", "Розбудова державі", аналітичному тижневику УНІАН.
Співзасновник Інституту масової інформації (1995 р.), — експертної організації, яка опікується захистом свободи слова в Україні, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти