Цікаві тенденції на електоральному полі України

16 грудня 2021, 08:55
"Відключення" від широкого доступу медіа-імперії Медведчука на початку цього року позначилося і на його політичній силі.
Цікаві тенденції на електоральному полі України
Політичні вподобання українців не надто змінилися протягом останнього року / УНИАН

Останнім часом вийшло чимало соціологічних опитувань, серед яких і традиційні опитування (від КМІС або "Рейтингу"), які, проте, через "карантинні" обставини здійснювалися через телефон, так і опитування за допомогою використання новітніх онлайн-методів.

Якщо підсумувати самі дані, які я повторювати не буду, бо дуже їх багато скрізь, то впадають в око декілька цікавих тенденцій.

Перша - слабка зміна соціологічних параметрів протягом останнього року. Усі "різкі падіння" та "різкі зростання", про які рапортували штаби тих або інших політичних партій протягом останнього року виявилися "перебільщенням".

відео дня

Реально ж перелік основних учасників - незмінний, позиції лідерів - теж. Включно із незмінним лідерством чинного президента В. Зеленського, яке, звісно, вже не таке безумовне як 2019 року, але помітне.

читайте також"Я не сонце, Галя": Разумков і Третьякова зчепилися в РадіДругий момент - є одна політична сила, на якій реально позначився останній рік серед лідерів. Це ОПЗЖ. Усі рейтинги фіксують як різке падіння рейтингів цієї політичної сили, так і її лідера Бойка.

Очевидно, що "відключення" від широкого доступу медіа-імперії Медведчука на початку цього року позначилося і на його політичній силі. Схоже, що саме їхній електорат - найбільш медіа-залежний. Тепер місце медіа-ресурсів Медведчука зайняли канали Мураєва "Наш" та Ахметова "Україна-24", і показово, що суттєво виросли показники проектів Мураєва ("Наші") та поки що не створеної "Партії Разумкова". Останній - регулярний учасник політичних ефірів каналів Ахметова.

читайте такожАхметов випередив Єрмака, а Данілов потрапив у ТОП-5: Фокус назвав найвпливовіших українцівЦікаво, що, не зважаючи на усі очікування, Разумков, схоже, відбирає голоси не стільки у Зеленського, скільки саме у ОПЗЖ Медведчука-Бойка-Львочкіна. І це логічно, бо для відповідних виборців місце, яке ще рік тому займав 112й канал, тепер займає Україна-24, де Разумков - основна "зірка".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти