Макрон вже не шукає способу зберегти обличчя Путіну

13 жовтня 2022, 19:20
Хто взагалі міг при здоровому глузді подумати, що Франція (або США, або Британія) застосують ядерну зброю? Це нонсенс.
Макрон, Путін
Макрон вже не шукає способу зберегти обличчя Путіну, вважає Фурса / Reuters

В Україні пішов дуже дивний хейт Макрона за те, що він сказав, що Франція не розглядає можливість ядерного удару по Росії у відповідь на застосування ядерної зброї в Україні.

І завелася "зрада".

Але - стоп.

відео дня

Хто взагалі міг при здоровому глузді подумати, що Франція (або США, або Британія) застосують ядерну зброю??? Це нонсенс.

Це б якраз і запустило ядерну війну. Всі американські генерали у відставці, кому зараз дали роль озвучувати перспективу можливих відповідей, ніколи і ні за яких обставин не згадували ядерну бомбу.

І було б нерозумно говорити "Путін безвідповідально грається з ядерною зброєю і, тому, ми загрожуватимо ядерним ударом". Це нерозумно і суперечливо.

У НАТО, у США, є абсолютна перевага в конвенційному озброєнні. І його і погрожують застосувати проти Росії і російських військ, кажучи про "фізичну відповідь".

Але ніхто і не думає використовувати ядерну зброю. І Макрон просто сказав те, що всі і так знають. Тому не треба шукати зраду там, де її немає.

Політика Франції, риторика Макрона разюче змінилися за 7 місяців.

Він вже не шукає способу зберегти обличчя Путіну. Але і ядерну зиму наближати він теж не стане. Все логічно. Все раціонально. Все адекватно. Росії кажуть, що ядерного аб'юзерства не потерплять.

І Росія це добре чує. Але ніхто із західних лідерів не буде вставати в один ряд з Путіним і починати брязкати ядерною зброєю. Це було б нерозумно. І контрпродуктивно.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти