Маніяки готуються до серпня, особливо до Дня Незалежності України

16 липня 2023, 19:32
867
Цей день російські окупанти особливо неконтрольовано ненавидять. Хоча, є й інша версія - підготовка до зимового періоду.
Шахеди, дим
Росіяни накопичують ракети / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, Teleram

Ракетні удари і нальоти Shahed-136, перша половина липня...

Отже, пройшла перша половина липня, яка відзначається виразною диспропорцією застосування ракет і дронів-камікадзе. У той час як Shahed-136 продовжили стабільно запускатися окупантами, ракет практично немає.

Так, за першу половину липня по Україні було запущено 134 (+/-5% через ситуативну недомовленість у звітах) дронів камікадзе. Фактично, це дуже близький показник, за той же період, з травневими масовими пусками - 141, але, трохи більше червневих нальотів - 113.

відео дня

Це говорить про те, що середній показник застосування Shahed-136 не знижується завдяки налагодженим стабільним, поставкам з Ірану. Отже, очікувати якоїсь тривалої паузи в застосуванні Shahed-136 в даний час не варто. Окремо стоїть питання виробництва дронів в самій рф.

Щодо ракет, ситуація продовжує бути неоднозначною. За першу половину липня було застосовано 15 КРМБ "Калібр" і 1 од. "Іскандер".

При цьому, авіаційні крилаті ракети Х-101/555 не застосовувалися з 24 червня. Так само не запускалися Х-22, які зачастили особливо в червні.

В цілому, потенціал виробництва Х-101/555 за три тижні дозволяє видати до 25-30 ракет. При цьому, не забуваємо про ті, що знаходяться на зберіганні ракетах, після зняття вимагають незначного обслуговування. Тобто, йде процес накопичення БК, що не може не насторожувати.

У контексті вже очевидного накопичення БК окупантами, актуальним стає питання, як довго це триватиме і для яких цілей?

Моя особиста думка - маніяки готуються до серпня, особливо до Дня Незалежності України. Цей день російські окупанти особливо неконтрольовано ненавидять.

Хоча, є й інша версія - підготовка до зимового періоду. Ракетні удари будуть наноситися вкрай обмеженим боєкомплектом і час від часу, але основні удари відновляться в осінньо-зимовий період. Я не особливий прихильник такої версії, Але не виключаю її.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти