Мрія Путіна здійснилася: США повернулися в Східну Європу

8 грудня 2021, 21:51
Путін сам створив безальтернативну ситуацію для України щодо співпраці з НАТО, і тепер просить якихось письмових гарантій.
Володимир Путін
Володимир Путін / УНІАН

Офіційні повідомлення Кремля дуже сумні. Про клімат, ковід та інші путінські фальш-ракети поговорити не вдалося, ТАСС повідомляє, що "переважне місце в розмові зайняла проблематика, пов'язана з внутрішньоукраїнською кризою".

Читай: всі дві години говорили про Україну. Очний саміт від'їхав на рік, зустрінемося "в жовтні", тобто за змістом "коли-небудь взагалі". Мрія Путина збулася: США повернулися в Східну Європу.

Десять років Путін і кремлівські спікери казали, що європейці нічого не вирішують, танцюють під дудку Вашингтона і говорити треба через голову сусідніх народів прямо з "містом, яке сяє на пагорбі", з великою імперією світу. Десять років з цього пагорба відповідали: нам усе одно.

відео дня

І взагалі "ми звідусіль йдемо, ось у вас там Штайнмаєр, з ним і вирішуйте". При Обамі йшли, при Трампі йшли. Питається: навіщо Володимиру Володимировичу так наполегливо домагатися, щоб США повернулися в Східну Європу? Ну, добре, ось вони повернулися. Що далі? Далі Путін просить якихось письмових гарантій про нерозширення НАТО на схід. Це ж якесь божевілля. Десять років домагатися того, щоб НАТО сюди "розширилося", створити безальтернативну ситуацію для України щодо співпраці з НАТО, - і тепер просити якихось письмових гарантій.

читайте такожСША і Євросоюз домовилися покарати Путіна у разі військової агресіїЯкщо коментувати з позицій російських національних інтересів (в класичному сенсі): то вся ця політика Путіна в Східній Європі - це злочин. Якщо дивитися з Європи: це не політика, а просто безумство, ігнорування всіх розумних можливостей. У сухому залишку: у грудні 2021 року президент РФ дві години говорив з президентом США і ця розмова звелася до одного: США гарантують політичну і військову підтримку Україні.

Ну, це захоплююче і "предметно". Сподіваюся, Володимиру Володимировичу було цікаво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти