Ведмідь проковтнув і перетравлює Білорусь: які наслідки для України

31 травня 2021, 19:41оновлено 27 грудня 2021, 18:58
Мінімум рік Росія буде повністю поглинена підготовкою фактичної анексії Білорусі.
Росія, літаки, Кремль, агресія Росії
Росія все далі йде на шляху конфронтації із Заходом / Фото Reuters

Путін заявив про надання Лукашенку кредиту в 1,5 мільярда доларів: які наслідки поглинання РБ Путіним для України?

1. Лукашенко не поступиться тиску і авіаційній блокаді, продовжить репресії проти всіх інакомислячих, розрив Білорусі від демократичного світу буде зростати. Лукашенко сидітиме, поки Путін не вирішить його замінити. Янукович за розрив євроінтеграції отримав 3 мільярди доларів від Путіна в цінних паперах. Диктаторська премія від Кремля.

2. Мінімум рік Росія буде повністю поглинена підготовкою фактичної анексії, і ймовірність широкомасштабних бойових дій в Україні стає на цей період малоймовірною. Ведмідь буде перетравлювати черговий шматок.

відео дня

3. Зростає навантаження на бюджет РФ. 1,5 мільярда - це далеко не повний обсяг витрат. У сукупності з дотуванням багатьох регіонів РФ і окупованих Криму, Придністров'я, Абхазії, Осетії, воєн на Донбасі, в Сирії, Африці, це обмежує ресурс РФ для власної модернізації. Що для нас позитив.

читайте такожПутіну щастить, або чому Кремль не буде слухняним4. Росія все далі йде на шляху конфронтації із Заходом, і це створює для нас не тільки ризики, але це створює також величезні можливості. В умовах наростання загрози, ми могли б нарешті почати структурні реформи, і отримати куди більшу підтримку Заходу. Для цього Україні потрібна нова зовнішньополітична стратегія інтеграції в ЄС і НАТО, яку можна було б лобіювати як план отримання безвізового режиму.

5. Україна повинна готуватися до повного розриву всіх видів залежності від Росії та Білорусі. Перш за все - відмовитися від усіх видів поставок пального, сировини, як це робить Польща.

читайте такожЩо Лукашенко і Путін не здатні зрозуміти ніколи6. Пора припинити порожні розмови про мир - поглинання Білорусі показує, що ніякого миру Путін Україні не надасть. Путін інвестує кошти країни-бензоколонки у війну і конфлікти, і мир в Україні йому не потрібен - необхідно заморожування конфлікту за зразком Придністров'я, щоб зберігати важелі дестабілізації України на довгий час. Нам потрібна військова доктрина, яка буде спрямована на досягнення перемоги в "замороженому конфлікті", таких ситуацій чимало, і найяскравіша стратегія, яка реалізовувалася 26 років - це Нагірний Карабах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти