Медведєв не розуміє, чому російська армія ніяк не може розбити ЗСУ

10 червня 2023, 08:20
Розумієте? Вони живуть в іншому світі. У цьому світі вони мають право вбити мільйони людей. Причому вони впевнені в тому, що їм не доведеться відповідати.
Медведєв, ВСУ
Медведєв не розуміє, чому російська армія ніяк не може розбити ЗСУ, каже Альфред Кох / колаж: Главред, фото: скріншот, 59 ОМПБр Якова Гандзюка

Минув один рік і сто чотири дні війни. Західні ЗМІ та російські воєнкори пишуть про початок наступу ЗСУ на, щонайменше, трьох напрямках: в районі міста Оріхів (Запорізька область), в районі села Новодонецьке (Донецька область) і в районі Бахмута. Малюють деталі, з яких випливає, що наступ йде погано і ЗСУ втратили багато живої сили і техніки.

Карти ISW теж не радують і ні по одному напрямку не показують якогось просування ЗСУ в порівнянні з вчорашнім днем. Агентство Reuter звернулося за коментарями про наступ безпосередньо в Генштаб ЗСУ. Генштаб їм відповів, що йому нічого невідомо про якийсь наступ української армії. І що коли він почнеться, про це негайно дізнаються, бо це буде помітно всім.

Але росіяни не вгамовуються і цілий день розповідають пристрасті-мордасті про розбиті Леопарди, знищені Irisи і тисячі вбитих українських солдатів. Як зранку сам Шойгу змінив Конашенкова в амплуа трубадура російських перемог, бадьоро розповів про невдалий український наступ і 30 підбитих танків, так потім вся банда російських воєнкорів і знущалися весь день на цю тему.

відео дня

Можна, звичайно, робити вигляд, що ніяких висновків на підставі розповідей Шойгу і Ко зробити неможливо. Але західні журналісти, тим не менш, якось це роблять і кажуть, що так, ВСУ дійсно роблять спроби наступати. В результаті вони втратили багато людей і техніки, але це нормально для перших днів такої операції. І що ми зараз спостерігаємо тільки початок великомасштабного наступу, і головні сили українського резерву поки ще не задіяні.

Що ж, будемо сподіватися, що ЗСУ все-таки намацають слабину в російських позиціях, туди вдарять і прорвуть, таки, фронт з тим, щоб вийти на берег Азовського моря, перервати для росіян сухопутний коридор до Криму і блокувати на півдні України велике угруповання російських військ.

Поки ж ситуація тривожна й оптимізму не додає. Але ми вже стільки разів ставали жертвами російських хвастощів, що всі їхні бравурні репортажі з окопів вже не викликають тієї реакції, на яку вони розраховані. Втім, росіяни, швидше за все, їм вірять і лягають спати задоволеними: ми розколошматили бандерівців, так їм і треба! Знай наших!

Зеленський особисто відвідав постраждалі від повені райони Херсонської області і, крім цього, провів нараду з керівництвом Сухопутних військ України генералами Сирським, Тарнавським і Комаренком. Як написав сам Зеленський: "важлива зустріч". Сподіваюся, що скоро ми дізнаємося, про що вони там радилися. І результати цієї зустрічі виллються в успішний наступ ЗСУ.

Чергове дно пробили російські пропагандисти. У програмі у Попова і Скабєєвої якийсь професор ВШЕ Євген Бужинський заявив буквально наступне:

- Ну якщо вже справа дійшла до руйнування гідроелектростанцій, може варто придивитися до початку цього каскаду: до Київської ГЕС? Там прекрасне водосховище, трохи вище Києва, там чотири, по-моєму, кубічних кілометри води ... Я б подумав над цим…

Очманілий Попов його запитав:

- А ми чого цим доб'ємося?

І тут професор сказав те, що я від нього з нетерпінням чекав:

- А просто показати!

Німа сцена…

Як сказав би професор Преображенський: "Я так і знав!"І я так і знав! Вся справа в тому, що цей Євген Бужинський такий же професор, як я - балерина. Він генерал-лейтенант у відставці та кандидат військових наук. Все життя пропрацював у Генштабі МО РФ.

Хто знає, як важко отримати місце професора в ВШЕ, і скільки справжніх докторів справжніх наук не мають там професорської ставки, той легко здогадається, яким чином кандидат військових наук став там професором. І хто його туди пропхав. І навіщо.

Цей професор кислих щів - це новий кульок. Він не здатний аналізувати на крок вперед. Це ж треба додуматися: А давайте підірвемо Київську ГЕС і обрушимо на три з гаком мільйони киян чотири квадратних кілометри води! Щоб просто показати!

Що - показати? Свою дурість показати? Показати, що ти - тупа тварина? Це показати? Рівень аргументації - гідний навіть не шимпанзе, а крокодила, у якого мозок менший за сірникову головку. А навіщо вони обстрілюють Шебекіно? А давайте вб'ємо мільйон людей! Або два... просто показати…

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

І ось ця комаха багато років сиділа в Генштабі і дослужилася до генерал-лейтенанта. Що вона там робила? Які інтелектуальні завдання вирішує цей "мозок армії", якщо його очолює алкоголік Герасимов з обличчям орангутанга і ось цей генерал-професор Бужинський, якому не дають спокою лаври Гіммлера? У мене просто немає слів. Особливо після вчорашніх одкровень Патрушева про чоловічий, жіночий і середній рід в англійській мові і путінське креслення…

І так, це я ще не аналізую висери Дімона Медведєва. Він вже погрожував Європі ударами гіперзвукових ракет ... а вчора закликав російську армію перейти в наступ і розбити, нарешті, ЗСУ: скільки вже можна з ними няньчитися!

Розумієте? Вони живуть в іншому світі. У цьому світі вони мають право вбити мільйони людей. Причому вони абсолютно впевнені в тому, що їм за це не доведеться відповідати. Вони впевнені, що можуть безкарно стріляти по Європі гіперзвуковими ракетами і ніякої відповіді не буде.

Вони впевнені, що їхня армія в змозі раптом раз - і перейти в наступ, розбити до біса ЗСУ і вийти на польський кордон. І вони навіть не замислюються: а чому вона вже майже півтора року все ніяк не може це зробити? Це інтелектуальне зусилля вже за межею їхніх можливостей.

Вони впевнені в тому, що вони говорять розумні і слушні речі. Як впевнена якась божевільна бабуся в тому, що шапочка з фольги захищає її мозок від проникнення туди інопланетян. Ось як їй пояснити, що вона не права? Ніяк ... те ж саме і з цими бужинськими, медведєвими і патрушевими.

Після всього перерахованого які можуть бути сумніви в тому, що наша справа праведна? Тому ворог буде розбитий, а перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти