Якщо Меркель назвали відповідальною за війну, то є питання

4 березня 2023, 06:55оновлено 11 жовтня 2023, 20:21
У Німеччині ніхто не скасовував внутрішньо-політичну боротьбу.
Якщо Меркель назвали відповідальною за війну, то є питання
Ангела Меркель / скриншот из видео

Голова комітету з питань оборони Бундестагу Штрак-Ціммерманн назвала Ангелу Меркель відповідальною за війну в Україні через блокування її вступу в НАТО у 2008-му році.

Заява гучна, проте, для неї є пояснення. І воно навряд чи сподобається ініціаторці цих звинувачень, оскільки просто збурить чергове політичне протистояння.

відео дня

У Німеччині ніхто не скасовував внутрішньо-політичну боротьбу. Штрак-Ціммерманн належить до Партії вільних демократів (Freie Demokratische Partei), яка входить в урядову коаліцію з партією канцлера Шольца SPD.

Лідер вільних демократів Крістіан Лінднер є міністром фінансів Німеччини. Для якого потрібно пояснювати, в тому числі і своїм виборцям, чому зараз доводиться підтримувати Україну і додаткові витрати на війну та оборону. Найкраще пояснення - звинуватити конкурентів по політичному табору (ХДС) і перекласти вину на Меркель і її рішення. До речі, партія Меркель останніми місяцями демонструє явне зростання симпатій. Що показали, наприклад, місцеві вибори у Берліні, переміг опозиційний Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Поза тим, у ХДС є чим відповісти представниці Партії вільних демократів. А саме - цитатами вже згаданого Крістіана Лінднера, який влітку 2017-го року закликав до "замороження" питання окупованого Росією Криму, а також виступав за відновлення ділових зв'язків з режимом Путіна. Лінднер також є автором відомої цитати, що "Україні лишилося кілька годин" після російського вторгнення.

Тому тут ще питання, хто і у чому є відповідальним…

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти