Міні Захарової і бульдожі щоки Лаврова - це все безжальні знаки в'янення

29 січня 2023, 06:24
Можете і далі проводити свої комічні стендапи (пардон - брифінги МЗС). Ваше красномовство таке ж жахливе, як і ваше міні.
Марія Захарова
Міні Захарової і бульдожі щоки Лаврова - це все безжальні знаки в'янення, вважає Альфред Кох / скріншот

Закінчився триста тридцять восьмий день війни. У Вугледарі та Бахмуті йдуть запеклі бої. Російські пропагандисти розповідають про якісь неймовірні успіхи їхніх військ, про прорив оборони та інших вікторій.

Їх спростовує британська розвідка, яка повідомляє, що ніякого просування у росіян немає і що це все гнилий піар. Щось мені підказує, що британцям брехати ні до чого…

Марія Захарова укотре поставила мене в глухий кут своїми заявами. Ось, наприклад, вона сказала: "хотіли б ще раз нагадати, що будь-яке західне озброєння, яке потрапляє в Україну, стає законною метою для російських збройних сил. Це так, про всяк випадок, щоб потім не було питань. Поставки танків не змінять, звичайно, ситуацію на користь київського режиму, але вони виводять країни Заходу на новий рівень протистояння з нашою країною і з нашим народом".

відео дня

Дивно, що це потрібно пояснювати, але так, ми розуміємо, що зброю росіяни будуть намагатися знищити. Дивно, якби вони не прагнули цього зробити. Нам не потрібно нагадувати про це. Ми це розуміємо з самого початку.

І в нас до вас, пані Захарова, давно немає жодних питань. Даремно ви переживаєте. (Це так, про всяк випадок).

Щодо постачання танків ми дотримуємося протилежної позиції і вважаємо, що вони, звичайно, змінять ситуацію на користь, як ви його називаєте, "київського режиму". Інакше б ми їх не поставляли. І взагалі дивно, що законну і міжнародно визнану владу України (з якою Росія не перебуває в стані війни і підтримує дипломатичні відносини) ви називаєте "київським режимом". А яким же "режимом" її ще назвати? "Харківським", чи що? Або "одеським"? Так, втім, називайте як завгодно. Аби не "московським".

Ми щиро не розуміємо ваших погроз про "новий рівень протистояння" з Росією. Ми рішуче не розуміємо, чим цей "новий рівень" відрізняється від колишнього - "старого рівня".

На "старому рівні протистояння" ви використовували проти нас енергетичний зашморг, вийшли з усіх європейських структур і повністю відмовилися від загальноприйнятих стандартів дотримання прав людини у себе в країні. Крім гуманітарної шкоди нам і нашим однодумцям в Росії, ви завдали Європі прямий економічний збиток на пару сотень мільярдів євро. Що ви ще можете нам зробити? Які підлянки ви приготували на "новому рівні протистояння"?

Скасування мораторію на смертну кару? Його давно вже немає. Політичних супротивників Путіна ви вже багато років вбиваєте не тільки наплювавши на цей мораторій, але навіть взагалі без суду і слідства. А тепер ви взялися до вбивства дезертирів. Таким чином цей ваш "мораторій" - вже давно фікція.

Не могли б ви пояснити, що ви розумієте під цим вашим "новим рівнем протистояння"? Ви вже визначіться. А то вчора ви, зробивши скорботне обличчя, розповідали, що "ви воюєте не з Україною, а з НАТО". І навіть стверджуєте, що це "абсолютно всім очевидно". А сьогодні ви дивуєтеся нашим поставкам Україні танків і говорите, що це "веде до ескалації". Пардоньте: куди вже далі "ескаліровать", якщо ми (як ви самі стверджуєте!) вже воюємо?

Або вчорашню заяву потрібно сприймати у фігуральному сенсі? Як якусь гіперболу і риторичний прийом? Тоді поясніть, нам, недолугим, як же нинішня ситуація описується сухою формальною мовою міжнародного права?

Ми досі були переконані, що, згідно з вашими власними твердженнями, ви не перебуваєте з Україною в стані війни. І що ви, визнавши суб'єктність "ДНР" і "ЛНР", прийшли до них на допомогу (на прохання їхніх законних урядів) і силами своїх збройних сил здійснюєте СВО з метою допомогти цим республікам відновити свій суверенітет над їхньою територією. Ми, правда не дуже зрозуміли, причому тут Херсонська І Запорізька області України, але це ж, дрібниці. Загалом, ми правильно сприймаємо вашу думку, правда?

Ну, тоді ми не дуже розуміємо суть ваших претензій. Адже ми не робимо нічого такого, чого не робите ви. Ми, визнаючи суб'єктність України, на прохання її законного уряду, надаємо їй військову допомогу поставками зброї. Зауважимо, що ці поставки здійснюються в той час, коли Україна не перебуває в стані війни з жодною державою на світі. І, до речі, на відміну від вас, ми не допомагаємо Україні військами. І не даємо їй авіації і далекобійних ракет. У всякому разі - поки.

Або тоді вже оголосіть Україні війну, чи що. Зробіть послугу. Нехай нарешті настане ясність. А то ми вже заплуталися, кому можна називати цей весь кошмар війною, а кому за це світить термін.

Або ось ще пані Захарова запитує: "ви дійсно вважаєте "що, направляючи танки, які мають обслуговувати люди, формуючи, в тому числі на базах українських посольств за кордоном вербувальні пункти з рекрутування як громадян України, так і громадян інших країн, ви не є досі стороною конфлікту? А ким ви тоді є?"

І знову все те ж питання: якого конфлікту? Хіба Україна з кимось воює? Так, у неї на сході і півдні йдуть якісь бої. Але це СВО. Пам'ятайте, у вас на півдні, в Чечні, теж йшов, так би мовити, "конфлікт". І ваша армія там вела бої. Але в Москву приїжджали президенти США Клінтон, Буш-молодший, інші західні лідери, активно йшла торгівля і, в тому числі, зброєю. Поясніть: в чому різниця?

І так, до речі, як би ви поставилися до того, що США, наприклад, визнали б незалежність дудаєвської Ічкерії і ввели б на південь Росії війська для її підтримки? Зрозуміло, виключно на прохання її "законно обраного уряду"... Щось нам підказує, що ви б не були в захваті від такого рішення.

Уф, я вже втомився... Вся ця демагогія мені неабияк набридла. Російське МЗС, та й вся путінська кліка, схоже, зрозуміли, що в січні стався перелом у ставленні Заходу до цієї війни. І що прийнято рішення в ній перемогти. І перемогти так, щоб надовго забезпечити мир у Європі. І в цьому новому світі у Росії, можливо, і буде місце, а ось у путінської кліки - немає.

І Заходу вже плювати, що там вважає пані Захарова. І свої риторичні питання вона може засунути собі... втім, куди хоче - туди нехай і засовує. Нам вони до лампочки. Вважаєте, що ми з вами воюємо? Ок. Нехай буде по-вашому. Вважаєте, що ми сторона конфлікту? Заради Бога. Вважайте на здоров'я. Для нас вас вже немає. Ми вас списали. Ви вже політичні трупи. А деякі - навіть і не політичні.

Можете і далі проводити свої комічні стендапи (пардон - брифінги МЗС). Ваше красномовство таке ж жахливе, як і ваше міні. Це правда, що конюшня старіє разом з жокеєм. Тільки ось навіщо виходити на бігу в такій формі? Сиділи б на пенсії і доживали свій вік в сторонці від людських очей. Або попоною прикрили б свій курп, чи що…

Так проходить мирська слава... міні Захарової і моноброва Кабаєвої - це все безжальні знаки в'янення. Так само як путінський ботокс і бульдожі щоки Лаврова. Це вже не влада, а лавка лахмітника. Так висунувши одного разу дальній ящик столу, людина з подивом знаходить там кнопковий телефон або пейджер. Скільки милих спогадів відразу валиться на неї. А потім приходить чітке усвідомлення, що це були хоч і корисні речі, але тепер уже нікому не потрібні. І що важливо - вони вже не знадобляться ніколи. Найкраще, що можна зробити - це здати їх в утиль.

Захід вирішив, що "путінський режим" (ось як треба вживати це словосполучення!) потрібно здати в утиль. Він заважає людському прогресу. Він помирає і хоче тягнути нас за собою. Тому він повинен бути знищений.

Наша справа праведна. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти