Мінська-3 не буде, або як Німеччина і Франція не вивчили уроки

28 травня 2022, 17:04оновлено 29 травня 2022, 10:29
Україна вдихнула в стару Європу, присипану золотим пилом, другу молодість.
Євросоюз, Україна
Європа вимагає від України "зберегти обличчя" Путіну / Reuters

Безумовно, незважаючи на деякі значні негативні нюанси, ми вдячні союзникам України за різнобічну допомогу. Важко переоцінити їхній внесок у перемогу України. Наша країна один на один, з переважаючим в силах агресором - захищає свободу і демократію заходу.

У попередні вісім років країни Євросоюзу і США намагалися займатися політикою умиротворення кремлівського агресора. А багаторічна політика Меркель, яка полягає в обміні енергетичного зашморгу на шию німців - на сотні мільярдів євро, спрямованих на становлення і мілітаризацію кремлівського фашизму... Така політика канцлера Меркель призвела до нинішньої війни.

У союзі з Францією в Нормандському форматі німці і французи фактично формалізували окуповані території України за агресором. Використовуючи щупальця Мінська-2, Україну 8 років водили за ніс, вбиваючи на фронті наших солдатів. Зараз в Євросоюзі світ знову чує голоси колективного Путіна із закликами " сісти за стіл переговорів і обговорювати припинення війни в обмін на нові окуповані ра**истами українські землі на півдні України". Дивна політика для європейських лідерів країн старої Європи.

відео дня

Макрон поводиться як людина вважає себе найрозумнішим. Це головний симптом недалекого розуму, нашарувався у нього на комплекс Наполеона. Цей француз, очевидно, погано вчився в школі і не знає історії. Інакше він би пам'ятав, чим для Франції завершилася політика умиротворення в 1939-1940 році попередника Путіна - Гітлера. На жаль, канцлер Німеччини Шольц теж вважає за краще не згадувати цей період історії своєї країни і Європи.

Україні дуже пощастило, що в ці важкі темні для нашої країни часи Великобританію очолює Борис Джонсон. Його кумиром і еталоном для наслідування все життя був Черчілль. Джонсон дуже грунтовно знає не просто біографію великого політика, але він вивчив його політичну діяльність, її стиль, принципи прийняття ефективних і увійшли в історію рішень.

Джонсон виявився талановитим учнем Заочного університету Черчілля. Він досконало опанував Метод прийняття рішень Вінстоном у найважчі для його країни часи. Рішень політика, які без перебільшення, вплинули на історію і змінили світопорядок. Борис Джонсон написав приголомшливу книгу про свого кумира"фактор Черчілля". Нинішня війна в Європі повністю накладається на лекала подій 1940 року. Тільки на місці України тоді була Велика Британія.

28 травня 1940 року прем'єр Черчілль завершив тижневу нараду свого кабінету. Перемогла позиція Черчілля, який прийняв і провів крізь сильну опозицію рішення "чинити опір Гітлеру".

Міністр закордонних справ лорд Галіфакс і його впливові прихильники виступали за переговори з Гітлером. Черчілль назвав це "зледенілою горою, по якій Великобританія скотиться до капітуляції і далі припинить своє існування, як велика держава". Черчілль відомий своїми видатними ораторськими здібностями і даром аргументовано переконувати. Мене вразила промова Великого британця, після якої його кабінет і парламент Британії повністю підтримав рішення прем'єра Черчілля після 7 днів важких суперечок. Наведу лише один ключовий абзац:

"Я переконаний, що кожен з вас повстане і скине мене з мого місця, допусти я хоч на мить можливість переговорів або капітуляції. Якщо довгій історії нашого Острова судилося присіктися, то нехай це трапиться лише тоді, коли кожен з нас буде лежати на землі, захлинаючись своєю кров'ю".

Після цього виступу Черчілля підтримала абсолютна більшість у парламенті; всі опозиціонери кинулися обіймати свого прем'єра. Великобританія остаточно визначилася і стала на шлях опору фашизму і боротьби з тиранією. Природно, всю відповідальність за прийняте рішення прем'єр Черчілль звалив на себе.

В цей же час прем'єр Франції перебував у Лондоні і розповідав міністру Галіфаксу, що політика Парижа з умиротворення Гітлера завершилася капітуляцією і приниженням Франції. Ось цього Макрон або не знає, або не бажає згадувати. Втім, Макрону і Шольцу, щоб це знати, слід згадати наші часи з 2014 року. Вони вісім років умиротворяли Путіна і чим це завершилося в 2022 році світ сьогодні бачить. Мабуть франко-німецькому союзу і примкнула до них Італії одного щеплення виявилося недостатньо. Вони сьогодні намагаються крутити другу серію умиротворення, за яку вирішили знову розрахуватися з Путіним територією і суверенітетом України. Хлопці, Мінська-3 не буде! Яку б вертуту ви не намагалися крутити!

Лондон Черчілля прийняв рішення воювати, не маючи в травні 1940 року союзників. Гітлер готувався до війни з 1933 року. Мілітаристська машина Німеччини кратно перевершувала можливості Великобританії.

Історія Ленд Ліза почалася 8 грудня 1940 року, коли Черчілль написав листа президенту США Рузвельту. Воно у всіх сенсах виявилося історичним документом, що став фундаментом майбутнього закону" про Ленд лізу", прийнятого в грудні 1940 року Конгресом США. Показав значення особистостей в історії.

читайте такожДві крайності Росії: чому Захід вимагає від України поступитися територієюЗавдяки особистості прем'єр-міністра Бориса Джонсона, що сформувався під впливом видатного Черчілля, Україна сьогодні має великого надійного друга в особі Великобританії.

Британія надає багатосторонню підтримку Україні. Від військово-технічної і політичної - до дипломатичної та економічної. Враховуючи традиційні тісні взаємини країн англосаксонського світу - США і Великобританії - Лондон вельми впливовий в колах офіційного Вашингтона. Мати такого надійного ефективного друга, посередника і посла доброї волі у Вашингтоні, як Джонсон, для України - удача долі і велика честь.

Україна вдихнула в стару Європу, присипану золотим пилом, другу молодість. Струснула як слід США, виводячи найпотужнішу економіку і військову міць світу зі сплячки. Навіть літній президент Байден, коли мова заходить про Україну, схоже, скидає з плечей сорок років життя і молодіє на очах.

Тому політика прем'єра Джонсона в наш важкий темний час відродить Великобританію, знову повернувши їй статус геополітичного лідера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти