Світ, в якому немає Росії

30 грудня 2022, 09:09
Не так давно Путін виголосив на Валдайському форумі: "А навіщо нам світ, в якому не буде Росії?". Мало хто тоді думав, що він сам її знищить.
Росія, Прапор
Путін зробив з країною те саме, що і більшовики / УНІАН

Головний підсумок 2022 - Росії більше немає! Ще недавно зі словом Росія асоціювалося і погане, і хороше – диктатура, Сталін, табори, а й російська культура, прорив у космос (під керівництвом уродженця Житомира Корольова, - Главред). Це все в минулому. Як свого часу слова Німеччина або німецький асоціювалися ні з Гете або великими німецькими вченими, а з есесівцями, божевільним фюрером і печами Аушвіца і Треблінки, так і сьогодні за всім, до чого може бути застосовано прикметник Російський, виникає лише смерть, руйнування, агресія і брехня. І це надовго!

Путін зробив з країною те ж, що і більшовики – після жовтневого перевороту Росії не стало. Залишилася територія, на якій творилися якісь безумства, але до Росії, до її культури, до її історії, вона вже не мала відношення. Вона була запереченням і історії, і культури.

відео дня

Більше немає російської армії - є озброєне і небезпечне угруповання, що сіє смерть в Україні. Армія захищає свою країну, а не бандитує в сусідній без будь-якої мети, крім реалізації смутних фантазмів першої особи. Сучасна армія єдина, а не складається з ворогуючих приватних армій. У сучасній армії дисципліна, в ній бувають ексцеси, але гвалтівників і мародерів в ній карають, а не заохочують, віддаючи місто на розграбування і присвоюючи підрозділам злочинців звання гвардійських. Немає армії.

За словом Росія, починаючи з Петра, виникало уявлення про військову міць. Зараз Путін продемонстрував всьому світу, що ніякої потужності немає. Це вже небезпечно і з точки зору збереження території, колишньої ще недавно Росією. Невдала для Сталіна Зимова війна (напад на Фінляндію) підштовхнула Гітлера до нападу на СРСР - чого ж не напасти, якщо Червона Армія слабка? Загрозу з боку НАТО наша влада придумала, а ось загрози з боку Китаю або якихось талібів цілком реальні. Їхні рішучі дії по відношенню до суміжних територій стали більш імовірними.

Власне, президента Росії теж немає, Президент (король, султан) – це той, хто підтримує порядок (не обов'язково Конституційний, але якийсь) і комунікує із зовнішнім світом і з власною країною. Порядку, як і Конституції, немає давно - пожежі, прориви фекалій, невиконання жодного з узятих на себе зобов'язань. А від комунікації Путін відмовляється - не виступив, наприклад, на G-20 - але ж це була прекрасна можливість пояснити всьому світу, що він, світ, не правий, а Путін, навпаки, правий у всьому. Зі своїми теж спілкуватися не хоче - скасував прес-конференцію і конституційно необхідне послання Федеральним Зборам, скасував Новорічний прийом – не хоче звертатися навіть до "своїх вірних". Хтось, хто розпоряджається з Кремля, є, а президента - немає.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти