Містер Ніхто і звати його Ніяк

19 грудня 2021, 19:30
Жоден з політиків не пропонує українцям майбутнього. Є гасла і красиві слова, в які не вірять.
Містер Ніхто і звати його Ніяк
59% українців вважає, що жоден політик не зробив нічого важливого для України за цей рік / УНИАН

59% українців вважає, що ніхто з українських політиків не зробив нічого важливого для України за цей рік. Серед них 38% не обрали жодного політика, відповівши "ніхто" на питання, хто зробив для країни найбільше за 2021 рік. І ще 21% респондентів вказали, що їм важко дати відповідь (простіше кажучи, теж "ніхто".

Такі дані отримано за результатами соціологічного дослідження "Соціально-політичні настрої українців: грудень 2021 рік", яке провів Український інститут майбутнього (UIF) спільно з соціологічною компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" серед 2400 респондентів за методикою face-to-face у період з 28 листопада по 10 грудня 2021 року.

Серед реальних людей перше місце громадяни все ж таки віддали В. Зеленському. Він найбільше запам’ятався 32% українців за 2021 рік. Серед них велику частку складає молодь до 24 років – 49%. А найменше він запам’ятався респондентам 55 і більше років – 23%.

відео дня

На другому місці серед політиків, які найбільше запам’яталися українцям цього року Д. Разумков – 12%. Третє місце належить П. Порошенко – 7%. І з невеликим відривом четверте місце посідає Ю. Бойко, він найбільше запам’ятався 6% українцям

А ось на питання "хто найбільше зробив для країни?" маємо просто катастрофічні цифри. 59% - ніхто. Президент - 24%, що в цілому збігається з його рейтингом.

Простіше кажучи, за межами свого виборця ніхто не бачить його здобутків.

читайте такожЦікаві тенденції на електоральному полі УкраїниА от в те, що прем‘єр-міністр Денис Шмигаль зробив щось хороше, вірить 0,8% населення.

Але є ще один важливий аспект: ніхто з опозиціонерів не вийшов за межі 4% в питанні чогось хорошого зробленого для людей.

В чому причина? Не тільки в матеріальному стані. Жоден з політиків не пропонує українцям майбутнього. Є гасла і красиві слова, в які не вірять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти