Багато хто мріяв би про таке "заслання", як у Залужного

10 березня 2024, 09:23
Для самого Валерія Федоровича це буде корисним новим досвідом. У нього явно був інтерес до сфери міжнародних відносин.
Багато хто мріяв би про таке
Залужний стане послом / фото: facebook.com/vzaluzhnyi

Новина про Валерія Залужного як посла у Великій Британії викликала ажіотаж і в ЗМІ, і в соціальних мережах, і у різноманітних блогерів.

Почну з уточнення. Поки що це не призначення. А то деякі телеграм-канали (і навіть у Вікіпедії) вже почали писати про "призначення". Як сказано в коментарі МЗС України, його кандидатура погоджена з Президентом України. Сподіваюсь, вона погоджена і з самим Валерієм Федоровичем. А далі країна призначення – Великобританія – має дати згоду на це призначення. Це традиційна дипломатична процедура. Не думаю, що в Лондоні будуть якісь заперечення. Навпаки, це дуже статусне призначення і для них, і для нас.

відео дня

Сама новина не є сенсацією. Про можливість такого призначення витоки були ще в січні, до відставки Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ.

В умовах, коли Валерій Федорович опинився поза лавами ЗСУ, це призначення на даний момент є відносно оптимальним сценарієм майже для всіх.

В інтересах держави краще використати авторитет, досвід і знання Залужного у безпековій і дипломатичній співпраці з одним з головних наших міжнародних партнерів, ніж залишати його в невизначеності, або на якихось символічних посадах.

Для самого Валерія Федоровича це буде корисним новим досвідом. У нього явно був інтерес до сфери міжнародних відносин. Нагадаю, що в 2020 році він закінчив магістеріум Острозької академії за спеціальністю "Міжнародні відносини". От зараз у нього буде нагода додати до академічних знань і практичний досвід. Якщо потім він вирішить розпочати політичну діяльність, то цей досвід теж буде в нагоді.

Для нинішньої влади добре, що Валерій Федорович буде зайнятий конкретною і цікавою роботою, а не роздумами про ймовірну політичну кар’єру, і опиниться подалі від різноманітних опозиціонерів і фанатів, які будуть тягнути його в політику.

От для тих, хто хотів вже зараз використати Залужного в своїх політичних цілях, це призначення точно буде приводом для розчарування і незадоволення.

Кажуть, що це буде заслання. Якщо б його призначили послом в Ефіопію, або в Еквадор, може я і погодився б з такою оцінкою. А планують призначити в Лондон. Для тих, хто забув, або не знає, нагадаю, що це одна з світових столиць, зокрема і в царині міжнародної політики. Думаю, що багато хто з українських політиків мріяв би про таке "заслання".

Тому щиро бажаю Валерію Федоровичу успіху і на дипломатичній ниві!

Хто такий Володимир Фесенко

Фесенко Володимир (8 листопада 1958, Лозова, Харківська область) - український політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента". Лауреат премії "Celebrity Awards 2020" в номінації "Політолог року", пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти