Мобілізація або новий шматок України – чим потішить Путін Росію на 9 травня

5 травня 2022, 15:47
Максимум, чого зможе досягти Путін оголошенням мобілізації – нашкребти по засіках трохи "гарматного м'яса", яке стане легкою здобиччю ЗСУ.
Путін навряд чи зможе оголосити мобілізацію 9 травня
У Путіна є два варіанти подарунків для росіян до 9 травня / Reuters

За останні кілька днів українська розвідка, а також низка високопоставлених військовослужбовців Великобританії і США заявили, що на 9 травня Путін може оголосити загальну мобілізацію в Російській Федерації.

Раніше українська розвідка повідомляла про підготовку референдуму в Херсонській області, а гауляйтери Донбасу заявляли про ймовірне проведення референдумів у травні з питання приєднання до Росії. Адже наближається 11 травня – дата "рехферендумів" у 2014-му, коли багато одурманених бабусь на Донбасі під пісні Кобзона вірили, що голосують за приєднання до Росії, як у Криму.

Вже всім очевидно, включаючи Лаврова, що навіть вийти на кордони Донецької та Луганської областей, що було заявлено головною метою Кремля у війні проти України після поразки в битві за Київ, тобто досягти навіть цього мінімуму до "сакральної" для путінського режиму дати неможливо.

відео дня

Але щось потрібно буде пред'явити путіноїдам, які впевнені, що ЗСУ вже давно розгромлені, як їм щодня розповідає брехливий рот міністерства нападу РФ Конашенков.

Але "спецоперація" все не закінчується, "хлопків" на нафтобазах і складах озброєнь у Росії відбувається все більше з кожним днем, і в цинкових трунах "визволителів" прибуває все більше.

Навіть вкрадені будки для собак і фени починають усе менше тішити самок ра**истів, багатьом із яких доводиться задовольнятися 10 тисячами "дерев'яних" на додачу до пакетика з рештками хероя замість 5 мільйонів, обіцяних особисто Путлером. І це якщо ще пощастить, якщо шмаття годувальника не спалили в мобільному крематорії або просто не кинули удобрювати родючу українську землю. Адже баби ще понароджують, а грошей стає все менше.

читайте такожЧому доля режиму Путіна вирішиться до 9 травня

То який сюрприз вирішить плешивий недофюрер піднести своїм бандерлогам?

Адже одна справа – насолоджуватися кадрами знищених українських міст, розстріляних і розтерзаних мирних громадян, а зовсім інша – піти на фарш або перетворитися на шашлик після зустрічі з Байрактаром або Джавеліном.

Адже, незважаючи на інформаційний вакуум і щоденні порції перемог від соловйових та іншого непотребу, сарафанне радіо вже працює, свіжих могил по всій Росії з'являється все більше, а відкупні за мертвого годувальника вибити ставати все складніше.

Тому навряд чи така ініціатива Путлера буде зустрінута на "ура".

Черг у військкоматах, як у 2014-му, не спостерігається. А "біндерівці" відмовляються здаватися і замість короваю з сіллю зустрічають залпами знарядь, якими прекрасно володіють і б'ють дуже влучно.

читайте такожЯкими досягненнями до 9 травня марить Путін і чого далі чекати від війни

Максимум, чого можна досягти таким рішенням – нашкребти по засіках сотню-другу тисяч "гарматного демотивованого м'яса", яке стане легкою здобиччю ЗСУ. Тільки от приховувати втрати стає все складніше. І одна справа, коли непорозуміння, бажаючи отримувати хоч невелику, але регулярну пайку, саме підписало контракт, а зовсім інше – коли його погнали палицею на забій.

"А як же "спецоперація"? – почне нарікати бидло, отримавши повістку. – Невже провалилася? Невже великий Путлер нас обманював?".

Тож такий варіант я розглядаю поки що як менш імовірний, ніж анексія ОРДЛО. Тут і плебс в ОРДЛО, що зачекався з 2014-го, буде задоволений, що пайка збільшиться і нарешті "рассія-матінка" до себе забере. І бидлу в оркостані можна буде все подати як "повернення споконвічно російських земель" – картинку для ТБ вони зліпити зможуть. Адже недарма солов'їний послід в Маріуполь відправляли.

читайте такожВирішальний період війни в Україні близько: чому чим ближче 9 травня, тим ядерніша істерика Путіна

От бачите? Так, знищили ваше місто, і тепер ви всі – бомжі, які мріють просто прийняти душ і нормально харчуватися, а не стояти в черзі за подачкою з розкрадених складів. Але коли-небудь і на вашій вулиці буде свято. Правда, доведеться ще почекати і поголодувати. Але нічого! Ми вам скоро Скабєєву зате привеземо.

Отже, з двох можливих варіантів другий виглядає більш реалістичним.

Максим Ялі, експерт-міжнародник, професор кафедри міжнародних відносин Національного авіаційного університету

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти