Молдова може спати спокійно

10 березня 2023, 08:20
Тактика ударів по енергетичній інфраструктурі у окупантів незмінна, хоча з жовтня 2022 року мало стати зрозумілим для них, що вона безглузда.
Олександр Коваленко
Олександр Коваленко розповів, який висновок можна зробити після ракетного удару РФ по Україні / Facebook Олександр Коваленко, УНІАН

Фактично, без доби, місяць не наносився удар. І це, чесно скажу, мене насторожувало. Адже середньостатистичний потенціал накопичення боєкомплекту у РОВ (російських окупаційних військ) був 3-5 ракет на добу. І з цього робилися висновки...

Основний з них - йде процес накопичення БК. Але для чого? Для максимально масованого удару? Для серії ударів? Або для удару вже по іншій країні, для її захоплення, що вказувало на Молдову? Версій було багато, але, як ми бачимо, все виявилося максимально примітивно.

По Україні було завдано удару 68 ракетами. Так, зараз почую хвилю критики, як же так, написано ж 81 ракета і все таке! Для вас, можливо і 81 ракета, а ось особисто для мене 13 ЗКР С-300 до категорії БК, що поповнюється, не відносяться, це складський запас, який обчислюється тисячами.

відео дня

Таким чином, по Україні було запущено 68 ракет:

- 28 Х-101/Х-555

- 20 "Калібрів"

- 6 Х-22 - 6 Х-47М2 "Кинджал"

- 2 ракети Х-31П

- 6 Х-59а

Також запускалися 13 ЗКР С-300 і 8 БПЛА Shahed-136.

За фактом даного обстрілу є кілька цікавих моментів. А саме.

Станом на сьогоднішні у Росії має бути накопичено боєкомплекту від 100 до 150 ракет. Використано 68 ракет. Тобто, виходячи з цього, цілком можна очікувати другу хвилю, після дорозвідки.

У цьому контексті, я б хотів зайвий раз нагадати про те, що публікація фото і відео з місць "прильотів" або "збиття" є фактичною дорозвідкою для окупантів. Тому, якщо ви стали свідком першого або другого, то постарайтеся обійтися без селфі.

Так само, в ході цього обстрілу був використаний не весь БК КРМБ "Калібр". Днями я зазначав, що у чотирьох носіїв "Калібрів" в Чорному морі на рідкість зараз завантажені повністю пускові. Тобто, випущений був не повний БК, завантажений в ПУ, без урахування ракет на складах в тимчасово окупованому Криму.

Але найбільш примітним моментом стало застосування 6 ракет Х-47М2 "Кинджал". За один обстріл стільки, скільки було застосовано за весь 2022 рік? Очевидно, що з урахуванням дефіциту й унікальності цих ракет, цей пуск був з розуміння відчайдушної ситуації з проривом ППО.

Не менш цікавим буде і кількість носіїв, а саме:

10 Ту-95, тобто ракети Х-101/555 або 2-3 ракети на літак, замість 8-16. Це підтверджує той факт, що командування РОВ зараз намагається не перевантажувати Ту-95, у зв'язку з їх зносом не тільки силових установок, але і планера.

7 літаків Ту-22М3, що понад 6 ракет Х-22, запущеним по Україні. Один пуск не відбувся або ракета приземлилася десь у Воронезькій області? Хоча потенціал носія - 3 ракети Х-22.8 - Су-356 - МіГ-31К.

Таким чином, можна констатувати наступне.

Обстріл 9 березня не є більш масштабним ніж середньостатистичний з 10 жовтня 2022 року - 70 ракет, не дивлячись на явну наявність більшого боєкомплекту. Було застосовано більше унікальних і дуже для РОВ дорогих ракет, які не збиває наше ППО.

Так само, ми можемо говорити про те, що командування РОВ не відмовилося від планів нанесення ударів по нашій критичній інфраструктурі, при цьому маючи явні складнощі із застосуванням носіїв ракет на повну потужність через їх очевидний знос на рівні... критичного?

Власне, висновки? Насамперед Молдова може спати спокійно, з чим молдаван вітаю. Далі - при навіть максимальному накопиченні БК, можливості носіїв не дозволяють РОВ здійснювати більш середньостатистичного пуску ракет. Пуски ще будуть, оскільки БК не вичерпаний.

Тактика ударів по енергетичній інфраструктурі у РОВ незмінна, хоча з жовтня 2022 року мало стати зрозумілим для них, що вона безглузда, особливо з урахуванням того, що ми до таких умов адаптувалися... Що тут скажеш. Багато хто з нас і справді їх переоцінює, а вони просто дебіли.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти