Морська блокада Росії: нова загроза для Кремля

27 січня 2024, 08:10
Для України вихід на доступні цілі в районі Санкт-Петербурга на початку 2024 року свідчить про скорочення стратегічного тилу Росії.
Пожежа в Санкт-Петербурзі
Пожежа в Пітері / Фото: соцмережі

Після того, як українські дрони вдало бомбардували морський порт Усть-Луга під Санкт-Петербургом, Захід починає перекриває Балтійське і Чорне моря для російських суден. Тепер, українські дрони і ракети можуть потрапляти в російські танкери з нафтою в Балтійському морі, так само, як ракети і дрони хуситів обстрілюють західні судна в Червоному морі.

Після розгрому союзниці Москви Вірменії турецько-азербайджанськими військами, на черзі вихід військ НАТО на береги Каспію, що призведе до стратегічної загрози морському транспортному коридору, який з'єднує Росію з Іраном.

Таким чином Захід не тільки перекриває, в рамках політики санкцій, повітряний, а й морський простір путінської Росії. У Россії вільним і безпечним залишається Баренцове море на півночі та Охотське море на сході. Всі інші шляхи дуже ризиковані. Це створює нові великі труднощі для продажу російської нафти.

відео дня

А для України вихід на доступні цілі в районі Санкт-Петербурга на початку 2024 року свідчить про скорочення стратегічного тилу Росії і збільшення зони військових дій на всю європейську частину Росії, аж до Москви.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти