Москва клянчить зброю в Судану: демілітаризація йде за планом

29 травня 2024, 09:13
518
Щодо ймовірного обміну зброї між Суданом і Росією...
Путин, Кремль
Путін просить зброї у Судану / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, ua.depositphotos.com

Повідомлення про те, що росія по всьому світу намагається знайти джерела постачання техніки для своєї армії, надходять уже не вперше. Дипломатичними каналами Москва намагалася викуповувати раніше поставлену зброю і техніку країнам Азії, Африки і навіть Латинської Америки.

Що ж до Судану, то трохи матчастини не зашкодить, щодо того, що було на озброєнні ЗС цієї країни до початку чергової громадянської війни у 2023 році та що, перш за все, може запросити росія.

У складі суданської армії була досить значна танкова компонента.

відео дня

Т-72 (радянського та іранського виробництва) - понад 700 од;

Т-54/55 (радянські та китайські аналоги) - понад 400 од;

Тип-96 (китайський танк, який багато скопіював із Т-72) - 200 од.

Саме танки Москва буде запитувати насамперед.

Решта номенклатури за технікою не настільки численна, як танкова. У суданців був явний фетиш на ОБТ. Але варто відзначити велику кількість БМП-1/2 - понад 100 од, що так само може увійти до списку побажань росії.

Так само Росію може зацікавити китайська 107-мм РСЗВ Тип-63, що сотнями постачалася Судану, хоча калібр снарядів не зовсім російський, а також зенітні засоби ЗПУ-2/4 і С-60, які зараз для Росії стають актуальними як ніколи. А С-60 і зовсім отримала друге життя в рамках виробництва російських гантраків.

Власне, навскидку саме такий суповий набір Москва може запросити у Судану, що хоч і не райдужна новина, але підкреслює той факт, що процес виснаження власних запасів, які дісталися у спадок від СРСР, змушує її несамовито шукати нових постачальників.

Третій рік війни, демілітаризація і денацифікація йдуть за планом.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти