Можемо влаштувати в глибокому тилу ворога Армагеддон

6 березня 2023, 19:20
Для ураження танка досить бойової частини вагою в 1-2 кг - стільки важить кумулятивний заряд або "ударне ядро".
ВСУ, Юрій Касьянов
Юрій Касьянов каже, що ми можемо влаштувати в глибокому тилу ворога Армагеддон / Колаж фото УНІАН, 93-тя ОМБр Холодний Яр

Цієї ночі Україну атакували 15 "шахедів"; 13 з них були збиті. Сили ППО навчилися боротися з цими, досить великими, гучними, помітними в радіолокаційному і інфрачервоному діапазонах, цілями.

Шахеди були грізною зброєю на початку, коли ще не була вироблена тактика протидії їм, і коли цих дронів у ворога було багато - він міг одним масованим запуском буквально паралізувати систему ППО.

Тепер, ймовірно, Іран не здатний виробляти потрібну кількість, а власне виробництво ворог ще не налагодив.

відео дня

І ми навчилися збивати. А найголовніше - такий дрон, такого "калібру" (розміру), з такими характеристиками помітності, виявити, а, отже, знищити не так складно.

Здавалося б, досвід застосування ворого великих ударних дронів, і наш досвід протидії їм повинні були чогось нас навчити. Але багатьох нагорі - в державних, бюрократичних, військових і волонтерських колах не залишає ідея "створити наш український шахед".

Не врахувати досвід, не провести аналіз, не зробити краще, а просто повторити - "щоб він ніс хоча б п'ятдесят кілограмів на тисячу кілометрів!" - І на виході, хоч як крути, виходить той же "шахед", нехай навіть зовні не схожий, але такий же великий, важкий, помітний на радарах, галасливий і такий, що легко збивається звичайним "стінгером".

Великим людям невтямки, що для ураження танка досить бойової частини вагою в 1-2 кг - стільки важить кумулятивний заряд або "ударне ядро", а для знищення ворожих літаків на аеродромах, зенітно-ракетних комплексів взагалі достатньо 1 кілограма осколкового боєприпасу спрямованої дії.

Головне не вага вибухівки, а точність попадання, тому що навіть 100 кг авіаційна бомба небезпечна тільки на відстані 120 метрів, далі осколки вже не вражають.

Нам треба мати масове виробництво дешевих, точних, невеликих, непомітних для противника дронів, сотні яких, що запускаються на добу, можуть влаштувати в глибокому тилу противника Армагеддон.

Але дилетанти і всезнайки думають інакше. І вкладають величезні гроші в те, що збиватиметься ворогом так само, як ми збиваємо "шахеди".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти