Чи може РФ вдарити "ядеркою" з території Білорусі?

6 вересня 2023, 06:17
Бажання використовувати ядерну зброю у РФ поки немає, хоча пропагандистські заклики є постійно.
Путін, ядерна зброя
Чи вдарить Путін ядерною зброєю / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, ua.depositphotos.com

Сьогодні ані я особисто, ані експертне середовище не бачать такої можливості. Це абсолютно ні на що не впливає, не додає Росії потужності щодо агресії проти України, не впливає на протистояння з боку НАТО. Якщо б вони застосували тактичну ядерну зброю в Україні, то в нас практично немає обʼєктів, які можуть бути ціллю для застосування такої зброї. Та й Кремль попереджений про відповідь, яка може бути як після застосування ядерної зброї, так і превентивно.

Тому бажання використовувати ядерну зброю у РФ поки що немає, хоча пропагандистські заклики є постійно. Але це шантаж і залякування – фактичної підготовки до застосування ядерної зброї за весь період війни не зафіксовано. І попереднім етапом мають стати випробування цієї зброї Росією. Тобто тактичні, стратегічні, підземні, у повітрі чи під водою. Росіяни навіть намагалися імітувати, коли міністр оборони РФ Шойгу разом з міністром ядерної енергетики Адамовим літали на землю, де раніше був радянський полігон випробувань ядерної зброї, і начебто обговорювали відновлення випробувань. Але потім була офіційна заява Росії, що вони і близько не збираються, бо самі не впевнені, що ці випробування доведуть працездатність російської ядерної зброї. Зараз зберігається інтрига, але щойно РФ проведе ядерні випробування і невдало, тоді всі дізнаються, що "король голий". Тому вони і побоюються, відтак і підвищеної загрози використання такої зброї немає.

відео дня

Путін, фактично, сьогодні мало впливає на ситуацію – у РФ, здебільшого, керує колективний Путін, його оточення. А вони не хочуть вмирати у ядерному вогні, натомість їм потрібне зняття санкцій і змога знову відпочивати десь на Заході у власній нерухомості, яку вони там придбали. Вони хочуть жити, і жити гарно.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков - аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" та заступник керівника прес-служби президента України.

Олександр Кочетков, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти