На що готовий Путін, щоб зберегти Крим у складі Росії

21 серпня 2022, 06:01
Путін може сказати, що, якщо українські війська рушать далі – на Крим, він завдасть тактичний ядерні удари по Києву, Львову, Дніпру бомбами.
Олег Соскін, Крим
Олег Соскін розповів, на що готовий Путін, щоб зберегти Крим у складі Росії / УНІАН, Главред

Путін від Криму не відмовиться, він не може цього зробити за жодних умов.

Зараз Путіну показали, що Україна фактично готова йти на Крим. І тепер у нього залишається варіант "із доброї волі", як це було, коли росіяни втекли з Києва, Чернігова та Сум, піти із Запорізької, Харківської та Херсонської областей назад, до Криму. Якщо Росія це зробить, то, звісно, напруга бойового зіткнення спаде.

Після цього Путін може сказати, що, якщо українські війська рушать далі – на Крим, він завдасть тактичні ядерні удари по Києву, Львову, Дніпру бомбами до 5 кілотонн.

відео дня

Так чи інакше Росія втратить захоплені території материкової України, але Путін може зіграти на випередження – відступити в Крим і пригрозити ядерним ударом у разі наступу на півострів. В цьому випадку у Путіна є альтернатива, вибір. І тоді можна починати розмовляти.

Окремо стоятиме питання щодо Донецької та Луганської областей. Їх теж потрібно звільняти. Але, якщо буде завдано удару по Бєлгороду і Курську, тоді можна буде домогтися такої ж ситуації, як і з Кримом: Росія йде "з доброї волі" з Донбасу, а Україна за це не захоплює Бєлгород.

Тоді залишиться тільки питання Криму. А, оскільки всі сторони вже доволі видихлися, з цього питання можна буде проводити переговори.

Це єдиний відносно мирний варіант. Всі інші – не мирні.

Якщо ж Путін не погодиться на такий варіант, це означатиме продовження війни, і вона зайде в зиму з усіма витікаючими наслідками. Війна буде ескалюватися, розширюватися на територію Білорусі, зокрема.

Описаний вище сценарій – це остання точка, коли ще можна сісти за стіл переговорів. Якщо вона буде загублена, то ніяких переговорів більше не буде – це буде війна на знищення або Росії, або України.

Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти