На якому напрямку сконцентрувалися війська РФ

25 квітня 2024, 06:10
491
Плацдарм розширюється. Якими силами і, якою ціною? У свободи ціни немає, є тільки пам'ять.
На якому напрямку сконцентрувалися війська РФ
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Кринки...

Давно нічого не йшлося про Кринки, хоча, це саме та локація, яка якнайкраще демонструє те, на що здатні РОВ за наявності домінуючої компоненти, але в умовах протидії не стандартних рішень з боку противника.

Отже. Рік. Навіть більше року як на лівому березі розпочався процес розширення плацдарму СОУ по ряду локацій. І в той час як в основному в інформаційному просторі згадувалися Кринки, варто було б віддати честь позиціям у районі мосту, Білогрудового і не тільки.

відео дня

Але, повернемося до Кринок.

Наразі РОВ сконцентрували на цьому напрямку виключно підрозділи, які звикли вистрибувати з транспорту, що рухається в повітряному просторі, з вигуком "Гойда!", а саме 337 і 338 ДШП 104 ДШД ВДВ. Схоже, так само як з Іванівським під Бахмутом, десантура намагається на себе перетягнути головну роль у вирішенні проблематики лівобережного села, щоб показати, наскільки хороші безкрилі "літуни" поза загальним командуванням.

Окремо хочу зазначити, що лівобережна Херсонщина - це зона відповідальності найчисельнішої групи військ РОВ в зоні БД - "Дніпро".

ГВ "Дніпро" станом на сьогодні являє собою:

Особовий склад -130 тис;

Танки - близько 700;

ББМ - близько 2 000;

Ствольна артилерія - близько 1 100;

РСЗВ - 250.

І весь цей потенціал так і не зміг узяти під свій контроль Кринки, який начебто, за заявами Путіна, Шойгу з відсиланням до Теплинського, який сидить на трьох стільцях, був під "контролем" РОВ ще 20 лютого!

За минулий місяць СОУ не тільки змогли утримати плацдарм, а й розширити його. Хоча, саме після цих заяв у Кринок раптом, чомусь, з'явилися підрозділи 81-го САП.

Але, що до розширення, то, наприклад, у середині лютого СОУ розширили плацдарм від приватної забудови, до музею Остапа Вишні. До кінця березня, титанічними зусиллями в максимально несприятливих умовах, наші підрозділи вийшли на захід від музею до теплиць.

Плацдарм розширюється. Якими силами і, якою ціною? У свободи ціни немає, є тільки пам'ять і шана тим, хто її заплатив. На віки. А тим, хто ухилився - прокляття на весь його рід до сьомого коліна.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти