Навіщо Путін почав шалену війну проти України

17 січня 2024, 06:10
Путінська Росія не просто культивує свою відсталість і невігластво, а й намагається силою нав'язати все це сусідам.
Навіщо Путін почав шалену війну проти України
Путін / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Командування об'єднаних сил ЗСУ

Національна ідея.

Західні політики і експерти довго ворожили - на який чорт Путін почав шалену війну проти України. Російська влада петляли, називали безліч суперечать один одному причин і плуталися в свідченнях. І ось, нарешті губернатор Бєглов видав цю страшну військову таємницю: "Ті, хто з автоматом в руках пройшов українізовану версію Донбасу, добре розуміють, за що ми воюємо. Цим хлопцям, які бачили в школах туалети, де замість двох приміщень — для дівчаток і для хлопчиків, три приміщення — для дівчаток, хлопчиків і гендерно нейтральних, не потрібно пояснювати, які цінності ми відстоюємо".

Зрозуміли? Вони воюють не просто так, а за свої цінності, тобто за правильні туалети. Російські солдати, напевно, тепер будуть кричати, йдучи в атаку: "За Батьківщину! За наш сортир!".

відео дня

Якщо серйозно, губернатор говорить правду. Російський сортир - особливий, саме він свідчить про культурну унікальність цієї країни. Музика, живопис, література, балет в Росії зійшли на європейських дріжджах. А ось сортир - свій, національний, аналогів не має.

За даними Росстату близько 22,6% населення Росії не має доступу до централізованої каналізації. Більшість таких сімей користуються вигрібними ямами. Ось вона остання скрепа, головна Національна цінність. Майже чверть населення полегшується в дощатих сортирах, сидячи орлом над вигрібною ямою. Як тобі таке, Ілон Маск? Мабуть від заздрості трясешся.

Путінська Росія не просто культивує свою відсталість і невігластво, а й намагається силою нав'язати все це сусідам: "Самі не ср-м в комфорті і іншим не дамо". Це і є їх велика національна ідея.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти