На програші Кремль не зупиниться, Або Чому слабка Росія все одно буде небезпечною

6 червня 2022, 15:16
Майбутня післявоєнна Росія залишиться місцем тяжіння зарубіжних політиків-радикалів, яким не вистачає сил для захоплення або утримання влади в своїй країні.
Росія
Навіть у разі програшу Росія залишиться тягарем для світу / Колаж УНІАН, Reuters

Після війни, Україні корисно буде уважно спостерігати над програла російсько-українську війну і ослабленою Росією. На перший погляд, здається, що майбутнє Росії, затиснутої залізним обручем ефективних санкцій, контрибуцій і репарацій, буде тільки у продажу енергоносіїв, корисних копалин під контролем західних ТНК і демонстрації своєї "мирної" поведінки.

На жаль, все набагато складніше і гірше. Майбутнє Росії - в імітації миролюбності, в прихованому культивуванні комплексу неповноцінності, несправедливості і образи на весь світ серед дезорієнтованого російського населення, яке буде звинувачувати в поразці війни з Україною, кого завгодно крім себе.

Головна геополітична роль Росії, як і раніше, буде полягати в" продажу " загрози вторгнення в будь-яку частину світу і порушення будь-яких міжнародних правил і зобов'язань. А для особливих поціновувачів її історичного призначення Росія буде "продавати" найбільш агресивним, авантюрним країнам-клієнтам загрозу ядерного бомбардування їх "ворогів". Саме цією останньою послугою-загроза світу ядерною війною, післявоєнна Росія так цікава для Китаю, Ірану та Північної Кореї.

відео дня

Нарешті, майбутня післявоєнна Росія, використовуючи свій багатий історичний досвід дестабілізації в світі, залишається місцем тяжіння зарубіжних політиків-радикалів правого і лівого спрямування, яким не вистачає сил для захоплення або утримання влади у власній країні (синдром Трампа-Меркель або Орбан-стиль).

Завдяки, захованим в надрах світової фінансової системи сотень мільярдів доларів, до скривдженої, післявоєнної Росії потягнуться за фінансуванням нове покоління криптофашистів і корумпованих політиків Європи і Америки. Бо в світі немає більш надійного джерела фінансування політичної корупції та екстремізму на Заході, ніж заховані гроші Кремля. І не важливо, хто в той момент буде при владі в Росії.

читайте такожЗвір прийде в Європу: чим небезпечні заклики Макрона не дражнити Росію і ПутінаЕкономічна і політична корупція, і загроза ядерної зброї - це буде спеціалізація зовнішньої політики післявоєнної Росії. І винуватим у цій небезпечній ролі Росії буде весь "колективний" Захід з його тягою до компромісів до агресора-Росії.

Віктор Небоженко, політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти