На Росії готуються до виключення з ООН і появи "тюрко-бандерівців"

18 січня 2023, 18:37
За дев'ять років війни РФ вчинила в Україні стільки вбивств і руйнувань, що навіть меланхолійне і неабияк корумповане ООН не може від них відмахнутися.
ООН
У Кремлі починають готуватися до затяжної боротьби в ООН / УНІАН

Ракетники військової частини № 56680 в окупованому московитами місті Володимирі звернулися в місцеву військову прокуратуру, а та в Ленінський районний суд цього міста з вимогою заборонити по всій РФ доступ до сайтів ООН і турецького урядового інформагентства "Анадолу". Ленінський райсуд заяву прийняв і призначив на 27 січня його розгляд, але відмовився повідомити в чому суть позову навіть ТАСС, що повідала про це.

Однак, те, про що поки промовчали Ленінський райсуд Володимира і ТАСС, лежить на поверхні – це майбутнє виключення РФ з ООН, яке їй в кінці грудня твердо обіцяв Дмитро Кулеба. У Кремлі могли б проігнорувати це попередження глави МЗС України, якби не ряд неприємних для нього фактів.

Один з них - анонсоване на 24 лютого подання Зеленським в ООН Формули миру з десяти пунктів. Еміне Джеппар, кримська татарка і перший заступник Міністра закордонних справ України, виступаючи 4 січня в Радбезі ООН підтвердила це. Єдино логічний висновок, який з цього і всього контексту ситуації, могли зробити в Кремлі – з 24 лютого буде запущена процедура виключення РФ з ООН. Висновок логічний, так як ООН не може нескінченно вести себе як той поліцейський з анекдоту, який на скарги, що людину тероризують і погрожують вбити, меланхолійно відповідає: "ось коли вб'ють, тоді і приходьте, будемо розслідувати".

відео дня

За дев'ять років війни РФ вчинила в Україні стільки вбивств і руйнувань, що навіть меланхолійне і неабияк корумповане ООН не може від них відмахнутися. Скорботна дата - річниця великомасштабного вторгнення військ РФ в Україну – це день, коли РФ не зможе накласти вето на початок процесу виключення її з ООН. Якщо зробить це, то лише спростить і прискорить процес.

У Кремлі розуміють це і починають готуватися до затяжної боротьби в ООН. Починають із заборони російської (російської) мови в РФ. Якби сайти ООН і Анадолу велися на будь-яких мовах, крім російської, то обурені ракетники не подали б скаргу в Ленінський райсуд. Але оскільки ці сайти ведуться і російською мовою і будуть висвітлювати процес виключення РФ з ООН, то в Кремлі готуються заборонити доступ до них в РФ. Якщо з сайтом ООН все очевидно - він буде першоджерелом інформації про вигнання РФ з ООН, то заборона сайту "Анадолу" на перший погляд здається зайвою. Але тільки на перший погляд.

Туреччина - один з "моторів" запуску процесу реформування ООН, причому не тільки через ситуацію з агресією РФ проти України. У Туреччині є і свої причини. Тому РФ вкрай складно переконати її політиків, перш за все, Ердогана, відмовити від цього. Москва намагалася всіляко натиснути і підкупити уряд Ердогана та інших політиків, особливо з оглядкою на майбутні в цьому році Туреччини вибори, але безуспішно. З цією метою в середині грудня, коли всі переговори Москви з Анкарою зайшли в глухий кут, туди була відправлена велика делегація з депутатів Держдума разом з її начальником Володіним, знаменитою фразою "Парламент – це не місце для дискусій".

Турки влаштували думцям в Анкарі по-східному пишний прийом і дозволили поспілкуватися з лідерами всіх своїх партій. Місія Володіна домоглася успіху - переговори не просто вийшли з глухого кута, а стали набирати обертів. Але ситуація різко змінилася 13 січня цього року, коли виступив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу і категорично заявив, що РФ порушила і не виконала всі свої обіцянки, дані щодо гарантій безпеки його країні з боку режиму Асада і пов'язаних з ним курдських військових формувань. Чавушоглу вимовляв це на тлі масованого артобстрілу, якому турецька армія піддала позиції військ Асада. Це повинно було показати Москві, що Туреччині набридли хитрощі тієї і вона налаштована рішуче.

Наступного дня російська ракета влучила у багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі, внаслідок чого загинули 44 людини, 79 отримали травми і 20 осіб досі залишаються зниклими безвісти. Так Москва ракетним обстрілом України ще більше ускладнила собі ведення переговорів з Туреччиною. Умовою відновлення їх може стати видача для суду Україні тих сорока чотирьох гвардійців з 52-го бомбардувального авіаполку Військово-космічних сил РФ, які завдали удару по Дніпру, включаючи командира Олега Тимошина. У Туреччині добре пам'ятають, як Москва принижувала її в 2015 р.за збитий військовий літак.

Намір Кремля заборонити читати "Анадолу" в РФ викликаний не тільки станом її відносин з Туреччиною і тим, що вона один з лідерів руху за реформування ООН. "Анадолу" - це найстаріше турецьке інформагентство, створене в 1920 р особисто Мустафою Кемалем, і вельми популярне. У РФ його читаю багато тюркомовних народів, що знаходяться під ярмом Москви. Так що, можна очікувати незабаром, що кремлівська пропаганда почне говорити про тюрко-нацистів або тюрко-бандерівців. Ленінський райсуд Володимира відомий тим, що вже кілька разів виконував подібні замовлення Кремля щодо заборони в РФ доступу до різних інтернет-видань. Тепер йому випала честь заборонити ООН і Туреччину. Можна не сумніватися, що Ленінський райсуд не підкачає. Але так як в Кремлі поки не знають, як буде відбуватися виключення РФ з ООН, то не поспішають давати відмашку суду на публікацію рішення, надісланого йому з Москви.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти