На зустрічі з "воєнкорами" Путін дещо забув

16 червня 2023, 09:19
Ще недавно Путін доводив, що України ніколи не було взагалі, що це вигадка австрійського Генштабу.
Путина
Путін під час зустрічі у воєнкорах / фото: скріншот з відео

На зустрічі з "воєнкорами" Путін не забув процитувати свого вчителя Собчака, який говорив, що якщо Україна хоче відокремитися від Росії, то вона повинна піти "з чим прийшла".

Це відома шовіністична позиція, яка з незрозумілих причин оголошує російськими землі, на яких Московської держави зроду не було і які опинилися в складі імперії саме завдяки угоді з Богданом Хмельницьким. Так, власне, і всі інші імперські успіхи провінційного запиленого Московського царства, всі його перемоги над Портою і Кримом - теж результат цієї угоди і, звичайно ж, його ігнорування Романовими. Але мова не про історію.

відео дня

Мова про суєту. Ще недавно Путін доводив, що України ніколи не було взагалі, що це вигадка австрійського Генштабу. І що вся територія цієї країни - "споконвічна Росія". Заради обґрунтування цієї галиматьї кремлівський пацієнт навіть написав велику статтю, опубліковану на президентському сайті незадовго до вторгнення. Але тепер Україна знову з'явилася - не просто на карті, а в голові Путіна. У тих самих кордонах, в якій вона існувала в цій самій голові в 2014 році, коли Путін виголошував свою "кримську промову" і теж говорив про "більшовицькі подарунки" Україні. Отже, в 2014 році Україна ще була, в 2022 році її вже не було, а в 2023 році вона знову з'явилася. Що ж сталося?

Хто такий Віталій Портников?

Віталій Портников - український публіцист, письменник і журналіст. Оглядач Радіо Свобода і постійний автор аналітичних статей в українських виданнях на політичну та історичну тематику. Член Українського ПЕН. Веде популярний україномовний відеоблог на YouTube.

А сталося саме те, що одутлий путінський диверсант Костя Затулін вважає поразкою Росії - збереження України на політичній карті світу. Не варто обманюватися: "спецоперація" затівалася саме для того, щоб сусідня країна зникла. Можливо, не відразу, а в кілька етапів - спочатку приєднання сходу і півдня, а потім об'єднання в "союзну державу" із залишками України і Білоруссю. Але в результаті вторгнення Україна повинна була перестати існувати.

Тепер уже не тільки Затулін, а й сам Путін починає розуміти, що знищити Україну йому не вдасться. Але сподівається, що йому вдасться її розчленувати - чим би маніяк не тішився! І він звично починає розповідати, в яких межах має існувати сусідня держава і де знаходяться "споконвічні руські землі".

При всьому божевіллі подібних висловлювань потрібно розуміти, що це рух в правильному напрямку. Вчора Путін вважав, що Україна у нього в кишені, і вимагав "самовизначення народів". Сьогодні він вже не сумнівається ні в праві України на існування, ні в тому, що вона може "йти" туди, куди їй заманеться - тобто в НАТО. Завтра, після чергової поразки, він погодиться з тим, що Україна повинна не просто існувати, але існувати в своїх міжнародно визнаних кордонах і в цих же кордонах вступити в Північноатлантичний союз. Ну а "воєнкорам", якщо тільки їх не пересаджають як військових злочинців, доведеться описувати в своїх телеграм-каналах відкриття бази НАТО в українському Севастополі. У здатність Путіна пояснити їм на черговій зустрічі, чому створення цієї бази відповідає національним інтересам Росії, я вірю. Як і в готовність воєнкорів в черговий раз відсидіти карантин і погодитися з усім, що їм розкажуть в Кремлі. Зрештою, оголошення поразок перемогами - це і є Путін.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти