Росіянам треба рятуватися, поки є можливість

13 травня 2023, 06:20
Москві необхідно поповнювати окупаційний контингент. Прихована мобілізація результат не забезпечує.
Путін осоромився на публіці
Бункерний дід оголосив призов резервістів на військові збори, каже Копитько / фото: скріншот

Істерика російських пропагандистів - це приємно і правильно. На тлі виття, що тішить слух, варто зафіксувати один фактик. Поки просто зафіксувати.

Бункерний дід оголосив призов резервістів на військові збори. Це щорічна подія. Але цього року атмосфера для їхнього проведення сильно відрізняється.

Москві необхідно поповнювати окупаційний контингент. Прихована мобілізація результат не забезпечує. Регіони не справляються. План набору 400 тис. особин на контракт не виконується від слова зовсім.

відео дня

Провал набору в армію означатиме, що восени у них почнуться величезні проблеми з особовим складом.

Залишається два варіанти - нова публічна хвиля мобілізації (категорично непопулярна міра) і комбінація різних сурогатів, коли військовозобов'язаних підвішують з перспективою подальшої відправки на забій в Україну. Збори - один з таких сурогатів.

Зовсім необов'язково, що резервістів відправлять на фронт. Але факти доводять росгромадянам - можуть, ще як можуть. Уточнять дані, порозважають на полігонах, а потім бац – і повістка.

Хто такий Олексій Копитько

Радник Міністра оборони, блогер, журналіст. Живе в Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і Світі.

На тлі рішення про збори з новою силою зазвучало питання, а куди поділася професійна армія і частково мобілізовані? Які реальні втрати російських військ?

Висока ймовірність, що народ вирішить тікати не тільки від мобілізації, а й від зборів, як прелюдії до мобілізації. І це правильне рішення.

Багато тисяч росмобілізованих, хто думав, що саме з ними нічого не трапиться, вже загинули або стали каліками. Треба рятуватися, поки є можливість.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти