Найбільш ймовірний сценарій завершення війни

4 грудня 2023, 06:05
11683
ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року, напевно, все-таки навесні 2025 року.
Найбільш ймовірний сценарій завершення війни
Коли закінчиться війна / Колаж: Главред, фото: 95 окремо десантно-штурмова бригада Збройні сили України, Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Гаряча фаза війни не буде затяжною. Наша перемога над російською армією є частиною планів США і вплетена в політичну боротьбу в Америці, тому основна фаза війни повинна завершитися орієнтовно восени наступного року – якраз перед тим, як відбудуться вибори американського президента. Швидше за все, навесні нам нададуть достатню кількість винищувачів і далекобійних ракет для виконання основного завдання – звільнення Криму. Авіація і далекобійні ракети дозволять звільнити Крим за 3-4 місяці, це має відбутися в червні-серпні наступного року. Далі будемо займатися Донбасом.

Звільняти Донбас після Криму буде вже легше, але бойова робота все одно затягнеться. У такій ситуації піде просування до кордону і з'явиться можливість відрізати регіон від Росії. Щоправда, для цього доведеться зайти на територію Росії – до Ростова або Таганрогу, аби відрізати Донбас східними рубежами, або рухатися Сіверським Дінцем, Доном або Міусом. Донбас доведеться зачищати, напевно, десь навесні 2025 року.

відео дня

Все це відбуватиметься напередодні прийняття України до НАТО. ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року, напевно, все-таки навесні. Можливо, на початку літа 2025 року, перед самітом у Нідерландах. Я думаю, що вже наступного року у Вашингтоні нас запросять до НАТО, і ми отримаємо можливість укласти двосторонні договори з 32-ма країнами Альянсу. Зараз в блоці 31 країна, але до цього часу, гадаю, до блоку приєднається і Швеція. А вже в 2025 році, на саміті в Нідерландах, Україну приймуть до НАТО. Туди ми повинні потрапити вже із чистими кордонами з Росією, знищивши останнього російського солдата.

Приблизно так виглядає план США. Дай Бог, щоб він здійснився. Для цього всім потрібно докласти серйозних зусиль – і українській армії, і нашим західним партнерам, які повинні передати нам озброєння. Щоб виконати план, ми повинні отримати військову техніку, літаки і ракети нових модифікацій.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Роман Світан, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти