Чи завдадуть росіяни новий масований ракетний удар

16 квітня 2023, 09:57
815
У квітні росіяни можуть видати на гора 40-50 ракет і організувати масований ракетний удар. Але це за умови, що вони обійдуть санкції.
Ракета
Чи чекати ракетних атак найближчим часом: прогноз Жданова / УНІАН, Telegram

До росіян нарешті дійшло, що погасити нашу енергетику вони не можуть. Згідно з недавнім звітом, у результаті ракетних атак Росії було пошкоджено 43% об'єктів енергетики України, особливо багато високовольтних ліній, але на сьогоднішній день 80% відновлено. Більше того, Україна вже збирається відновлювати постачання електроенергії до Європи. Тобто для нас ракетні атаки Росії по енергетичних об'єктах виявилися не такою вже критичною проблемою. Росія за весь цей час випустила близько 1200 ракет, було близько 250 влучень, але це не принесло очікуваного результату.

Є такий показник як "залишки ракет". Якщо вірити журналу Forbes, то у Росії залишилося 450 ракет. Всього, всіх типів. Але сюди не входять ракети С-300 з дальністю польоту до 100 км. Тому навесні та влітку під удар частіше може потрапляти прифронтова зона.

відео дня

А ракет дальнього радіуса дії залишилося дуже і дуже мало – 450 штук. Тому Росія вже не може особливо розвернутися.

Другий за цей рік масований ракетний удар у березні Росії не вдався. Я це пов'язую з тим, що ми накрили ешелон із "Калібрами" в Джанкої, і ракети просто не доїхали. А російська промисловість може випускати до 50 ракет на місяць. Відповідно, у квітні росіяни можуть видати на гора 40-50 ракет і організувати масований ракетний удар. Але це за умови, що вони обійдуть санкції, знайдуть комплектуючі і зберуть ці 50 ракет.

(...)

З мостами і всім іншим буде те саме, що й з енергетикою. Для нас це буде болюче лише в тому сенсі, що відновлення транспортної інфраструктури буде дорого коштувати і займатиме певний час. Якщо, наприклад, буде зруйнований якийсь міст, доведеться їхати в об'їзд. Однак це не стане великою проблемою, тому що у нас дуже розвинена транспортна інфраструктура. За щільністю залізних і автомобільних доріг ми переважаємо навіть європейську частину Росії.

Росії потрібно було це робити, коли у неї були тисячі ракет, а зараз у цьому немає особливого сенсу.

Олег Жданов, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти