Щодо відкриття пляжного сезону в Одесі...

10 червня 2024, 09:41
336
Ми маємо справу з кровожерливим ворогом маніяком, мета якого терор і вбивства, геноцид і кровопролиття.
обстріл Одеси
Обстріл Одеси 29 квітня / скріншот

У 2022-му загроза вторгнення з Чорного моря зберігалася деякий час, а удари авіаційними і крилатими ракетами проводилися досить інтенсивно, навіть серед білого дня. Усе це становило реальну загрозу для людей, які збиралися на відкритому просторі та могли стати потенційними жертвами навіть уламків збитої ракети, що впали.

Про моральний бік таких збіговиськ у 2022-му я навіть не кажу, цей момент досі досить спірний.

У 2023-му була загроза дрейфуючих мін і було кілька випадків, коли гинули відпочивальники від детонації таких об'єктів, які прибивалися до берега.

відео дня

У 2024-му... На перший погляд і міни давно до берега не прибивало, і ворожого десанту з моря не очікується, але погана пам'ять інколи шлях до самогубства.

Мені здається одесити забули про ракетний удар 29 квітня, коли загинуло 7 осіб, а понад 30 отримали поранення. Тоді окупанти вперше по Одесі застосували балістичну ракету з бойовою частиною касетного типу, що накриває безліччю суббоєприпасів велику площу.

Не так давно застосування такого типу ракети повторилося.

Все це я до чого? Ми маємо справу з кровожерливим ворогом маніяком, мета якого терор і вбивства, геноцид і кровопролиття. Йому нічого не варто спрямувати зброю невибіркового типу по прогулянковій зоні, щоб занурити місто в траур і скорботу.

Звичайно, в умовах війни третій рік поспіль, особливо в такому курортному місті, як Одеса, дуже складно втриматися від спокуси сходити на море. Тим більше, що психологічно перебувати в постійному стресі, без можливості розслабитися, теж неможливо.

Але проблема в тому, що загроза, навіть для такого, здавалося б, на перший погляд, тилового міста, як Одеса, не зникла, а з урахуванням засобів ураження, які застосовує ворог, тільки загострилася. Тим більше, що застосовують балістичні ракети РОВ по Одесі переважно в денний час доби.

На свій страх і ризик? Думаєте, воно того варте, так ризикувати своїм життям?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти