Настав переломний етап: ми контролюємо логістику ворога

11 серпня 2023, 09:44
Настав переломний етап, коли ми не тільки диктуємо позицію на полі бою, а й контролюємо логістику ворога, його склади боєприпасів, нафтобази і ресурси.
Міст, Чонгар
Втомлений чонгарський міст / колаж Главред, фото "Вікіпедія" і Twitter

На сьогоднішній день нам відомі практично всі маршрути поставок росіян, і ми постійно їх знищуємо, особливо там, де ці ланцюжки були короткими, і поставки швидко реалізовувалися. Втім, і інші маршрути, зокрема, через Армянськ, також розташовані в зоні ураження Збройних сил України. Так, наприклад, Storm Shadow або потужні французькі системи дозволяють нам бити на відстань 300 км і більше.

Фактично сьогодні вся логістика противника, якими б маршрутами вона не була перенаправлена, знаходиться в зоні нашого вогню. Тож альтернативні шляхи можуть уражатися HIMARS, які б’ють на 80 км, і М270 (англійський ракетний комплекс, який також б’є на 80 км). Більш віддалені цілі ми вражаємо ракетами більшого радіусу дії, ближчі цілі, зокрема, логістичні центри, – більш масованими ракетними системами, яких у нас набагато більше, як і боєприпасів до них. Тож ми можемо постійно знищувати ці логістичні ланцюжки ворога або тримати їх під вогневим контролем.

Настав переломний етап, коли ми не тільки диктуємо позицію на полі бою, але й контролюємо логістику ворога, його склади боєприпасів, нафтобази і ресурси, які рухаються на підтримку військ РФ, що перебувають на території Херсонщини та Запоріжжя. Відтепер ця логістика буде перериватися.

відео дня

Це означає, що тепер ми набагато ефективніше зможемо працювати на фронті, тому що ворог не отримає тих ресурсів, які потрібні йому для завдання ударів по позиціях ЗСУ, а також для ефективної оборони.

Це створює потрібні передумови на фронті для наших широкомасштабних наступальних операцій.

(...)

До 60% тих поставок, які йшли на підтримку ворога в Херсонській та Запорізькій областях, відтепер припиняються. Йдеться про постачання всіх видів озброєння та живої сили через Донецьку область та Маріуполь. Тепер ворог буде змушений переорієнтовуватися і шукати інші шляхи, але й нові маршрути ми відслідковуємо і будемо проводити заходи по їх знищенню.

Наголошую, ми будемо тримати під вогневим контролем весь ланцюжок поставок росіян – від Кримського мосту до трьох мостів, які досі забезпечували постачання резервів росіянам.

Таким чином, після звільнення Запорізької і Херсонської областей ми створимо суттєві передумови для ізоляції Криму. Після цього ми зможемо завдавати більш потужні удари водними, надводними і повітряними безпілотниками, далекобійними ракетами, а також проводити спеціальні операції по всьому Кримському мосту. Якщо ми його не повністю підірвемо, то змусимо Росію припинити постачання ним озброєння й техніки. Також паралельно відбуватиметься нанесення ударів по Чорноморському флоту РФ. А три мости, що з’єднують Крим із материковою Україною, не дадуть можливість забезпечувати російські війська потрібною технікою, а також позбавлять їх можливості відступати. Тобто ударами по мосту ми унеможливимо поставки озброєння та техніки на східний напрямок і південь, а також створимо передумови для наступальних операцій по звільненню Криму, адже противник не зможе туди переміститися та підтягнути резерви через Кримський міст.

Проблеми з мостами призведуть до того, що резерви росіян, накопичені в Криму, ставатимуть все більш і більш обмеженими, а знищення Чорноморського флоту РФ дозволить припинити удари по наших військах та об’єктах інфраструктури. Це буде пастка для Криму та передумова для його звільнення.

Микола Маломуж, спеціально для Главреда

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – Український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів і військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти