Наступ по всіх фронтах: що потрібно знати

19 лютого 2024, 19:10
Замість оперативної паузи, яка за логікою речей мала настати після захоплення Авдіївки, командування РОВ обрало інший шлях.
ЗСУ, Кринки
ЗСУ / Колаж: Главред, Фото: 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, скріншот

Наразі РОВ проводить низку наступальних операцій на більшій частині фронту.

На Бахмутському напрямку триває наступ РОВ на північ і схід від Іванівського, силами 217-го ВДП 98 ВДД і 102-го МСП 150 МСД 8 ОВА. Здійснює спроби штурмових дій на захід від Кліщіївки силами 1008-го МСП 6 МСД 3 АК і на Схід від Андріївки силами 1194-го МСП 6 МСД 3 АК.

На Лиманському напрямку тисне на південний схід від Виїмки силами 51-го ВДП 106-ї ВДД. Інтенсифікував штурмові дії на схід від Ямполівки силами 31-го і 37-го МСП, 19 ТП 67 ІМД 25 ОВА). Продовжив тиск на схід від Терни силами 283-го і 488-го МСП 144-ї МСД 20 ОВА.

відео дня

На Куп'янському напрямку продовжив наступальні дії на північний захід від Синьківки силами 25-ї та 138-ї ОМСБр 6 ОВА та на схід від Іванівки силами 7-го ОМСБ 11 АК.

Активізувалися в Запорізькій області, передумовою чого було об'єднання ГВ "Дніпро" і ГВ "Запоріжжя" в єдину ГВ "Дніпро", яка тепер налічує майже 130 тис к.с., а загальний механізований ресурс становить:

Танки - понад 650 од;

ББМ - близько 2 тис од;

Ствольна артилерія - 900 од;

РСЗВ - близько 200 од.

Командування РОВ, на куражі після захоплення Авдіївки, намагається не тільки продемонструвати, що вони можуть "наступати", а й скористатися вікном можливостей, коли СОУ відчувають гострий дефіцит боєприпасів. З урахуванням тієї кількості пострілів, що за добу робить українська артилерія, можна вважати, що ми зараз воюємо без артилерії.

Користуючись цією слабкістю і тотальним домінуванням тактичної авіації, яка застосовує КАБ без обмеження, РОВ промацує і продавлює практично всю лінію фронту.

Замість оперативної паузи, яка, за логікою речей, мала б настати після захоплення Авдіївки, в рамках якої мав би розпочатися процес відновлення втрат, командування РОВ обрало шлях, вичавлювати, поки є можливість, максимум зі своїх підрозділів.

До чого це призведе? Навряд чи до істотного прориву фронту. До втрати окремо взятих локацій - так, ми повинні бути морально готові. Але з урахуванням нинішніх цілей і можливостей, у виборі іншої тактики ми гранично обмежені, концентруючись на кількості знищеного ворога, без жорсткої прив'язки до позицій.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти