Не можуть існувати в Україні церкви, які орієнтуються на фашистську Росію

2 грудня 2022, 14:05
Нарешті більшість населення України усвідомила, що не може жодна українська церква мати "духовний центр" в країні-агресорі.
храм МП, обыск
Не можуть існувати в Україні церкви, які орієнтуються на фашистську Росію, вважає Доній / СБУ

З 90-х років не заходжу до церков московського патріархату. Навіть в церкви на території Києво-Печерської Лаври не заходив. Прийняв ще тоді для себе рішення - не хочу бути масовкою для структур, що орієнтуються на москву, навіть якщо вони формально діють під вивіскою українською церкви.

Мав роками з цього приводу постійні суперечки з тими, хто вважає себе або не меншими патріотами за мене, або - більшими. Які або були вірними УПЦ-МП, або просто заходили до цих церков.

Якось з цього приводу мав конфлікт з політиком, який потім став президентом України, але коли був депутатом, то був вірним УПЦ МП, і мав на подвір'ї у себе їхню церкву (власне, з цього приводу і поконфліктували, бо я відмовився в неї заходити і слухати їхню службу).

відео дня

Та тепер, після прямої агресії фашистської росії, здається, нарешті більшість населення України усвідомила, що не може жодна українська церква мати "духовний центр" в країні-агресорі.

В будь-якій церкві насправді забагато політики (така є реальність, якби це не заперечували прихильники тієї чи іншої церкви), от тільки в церквах, які орієнтуються па москву - і політика відповідна - фашистська і антилюдська.

Не можуть існувати в Україні церкви, які орієнтуються на фашистську росію.

Сподіваюсь, люди це нарешті вже розуміють.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти