Не на користь Україні: чим загрожує відмова від імпорту агропродукції в ЄС

7 березня 2024, 11:00оновлено 7 березня, 12:12
Якщо Євросоюз закриє ворота не тільки для російської та білоруської агропродукції, а й для української, то легше нам від цього не стане.
Не на користь Україні: чим загрожує відмова від імпорту агропродукції в ЄС
Відмова від імпорту створить складнощі у виконанні держбюджету України і може призвести до девальвації гривні - Суслов / Колаж: Главред, фото: Суспільне, facebook.com/Ministry.for.restoration

Заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка заявив, що Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з ЄС аграрною продукцією задля врегулювання політичної суперечки з Польщею, однак закликає заборонити імпорт до ЄС російського зерна.

Цю заяву можна було б зрозуміти, якби Качка був громадянином Польщі і захищав би її інтереси. Україна здійснює експорт на законних підставах. Ми можемо згадати, що свобода переміщення товарів передбачена і чинною угодою про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, і відповідним рішенням Єврокомісії 2022 року. Тим паче з урахуванням того, що в Україні триває війна і використання інших каналів для експорту обмежене, незважаючи на успіхи, зокрема, у відкритті зернового коридору через Чорне море, цього недостатньо для забезпечення повноцінного експорту. І такі дії не в інтересах України.

відео дня

Для нас ситуація покращилася б у разі, коли європейські країни відмовилися від імпорту зерна та іншої аграрної продукції з Росії та Білорусі і збільшили б відповідні закупівлі зерна та іншої продукції в Україні. Але ж зараз ідеться про те, що, можливо, окрім зерна, як очікується, будуть запроваджені обмеження на імпорт до Європейського союзу м'яса птиці, яєць, цукру та цілої низки інших продуктів агропромислового комплексу з України. Тому якщо Євросоюз закриє ворота не тільки для російської та білоруської продукції, а й для української, то, звичайно, легше нам від цього не стане.

Україні, зі свого боку, потрібно домагатися реалізації найважливіших економічних прав і переваг, оскільки це відповідає нормам регулювання зовнішньої торгівлі в Європейському союзі. Тому дискусія, імовірно, має вийти на вищий рівень - ми маємо очікувати на рішення уряду, офіційну заяву прем'єр-міністра України, а, можливо, і президента (адже такі рішення не можуть і не повинні ухвалюватися без його відома). Тому я б поки що не перебільшував значення заяв середнього бюрократичного рівня. Йдеться про долю України, про багато мільярдів доларів українського експорту, тому тут ми маємо почути голос президента і його позицію.

Середньостатистичний українець уже зараз відчуває на собі наслідки ймовірної заборони імпорту, бо цифри втрат, які вже були оголошені на офіційному рівні, обчислюються мільярдами доларів. Тому зменшення надходження валюти в країну від зменшення експорту, звісно, створить нові складнощі у виконанні державного бюджету України, може сильно вплинути на стабільність української національної валюти і призвести до різкої її девальвації, а також до серйозних проблем у банківській системі.

В умовах війни допускати таку ситуацію не можна, це просто злочинно. Тому потрібно оцінити всі негативні наслідки такої політики. Не виключаю, що президент Зеленський у цьому разі може ухвалити кадрові рішення, як це відбувається останнім часом, і призначить на місце торговельного представника більш патріотичну і більш компетентну людину.

Віктор Суслов, екс-міністр економіки України, заслужений економіст України, спеціально для Главреда

Хто такий Віктор Суслов

Віктор Іванович Суслов (нар. 25 лютого 1955, Гродеково, Приморський край) - український державний діяч та економіст. Міністр економіки України (1997-1998), повідомляє Вікіпедія.

Закінчив економічний факультет Харківський державний університет (1977).

У 1980-1986 роках старший викладач, доцент ХДУ.

У 1986-1989 роках професор економічного факультету університету Едуарда Мондлане в Мапуту (Мозамбік).

У 1989-1990 рр. доцент Харківського державного університету.

У 1990-1992 рр. докторант Одеського інституту народного господарства.

У 1992-1993 роках головний консультант економічної служби адміністрації президента України.

З березня 1993 року до червня 1994 року радник прем'єр-міністра України.

У 1994-1998 роках народний депутат України, голова парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

З 25.07.1997 до 21.04.1998 міністр економіки України.

У 1998-2002 роках народний депутат України від СПУ.

З грудня 2002 року по червень 2006 року голова новоствореної Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) України.

У 2006-2008 роках - заступник міністра внутрішніх справ України.

Заслужений економіст України.

З 2013 року - представник України в Євразійській економічній комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти