Не Путіним єдиним: чому Україна ризикує пасти

11 березня 2022, 19:57оновлено 30 березня 2022, 16:55
Організація тилу – питання таке ж ключове, як і ефективність ЗСУ.
Україна може втратити Схід і південь через те, що туди не доходить їжа, паливо, зброя, ліки і т. д.
Україні необхідно правильно організувати роботу тилу / Фото Reuters

Загроза розвалу тилу – друга ключова проблема України після Путіна. І ми вбиваємо зараз свою економіку рішенням не випускати військовозобов'язаних чоловіків.

Економіка Західної України, зав'язана на трудову міграцію, зупиняється. Як ми будемо формувати бюджети і взагалі людей годувати? Держава нічого не створює і не створить найближчим часом.

Далі IT-сектор, який точно так само вбивається. Люди, зайняті в цій сфері, не можуть працювати нормально у зв'язку з перебоями зі зв'язком і ризиками, які відвертають замовників. Вони будуть нас підтримувати з іншої юрисдикції. Це ж очевидно.

відео дня

Третє – логістика. Тут просто маразм, тому що нам потрібно терміново все везти, але везти нема кому. Але це частина проблеми, тому що багато українців працює на польські компанії або словацькі, чеські тощо, і вони теж тепер у піке, тобто не можуть везти нам.

Четверте. ЗСУ і тероборонам не потрібна така кількість людей. Після 40 у ЗСУ практично не беруть. У теробороні без броника і автомата стояти цілодобово на блокпості – щоб що? Адже така людина могла б заробляти гроші.

П'яте. Якщо ці люди виїдуть, то розвантажать житловий фонд для біженців, які будуть прибувати. Ви ж розумієте, що зі сходу прийдуть ще мільйони людей. І де ми будемо їх розміщувати?

Ми ризикуємо пасти не внаслідок ударів Росії, а через фіскальну кризу. У багатьох людей, у більшості запаси коштів на місяць-два. Чим ти їх будеш годувати?

читайте такожКлюч до перемоги України - не санкції: що призведе до краху Росії

Це ключове питання сьогодні. Організація тилу – питання таке ж ключове, як і ефективність ЗСУ. Якщо ми ведемо тотальну війну з Росією, а вона веде саме таку війну проти України, це вимагає радикального перегляду державної політики.

Те, що я бачу сьогодні, це з приводу того, як заробити на війні через вклинювання в тему логістики, закупівель і відкупу з військовозобов'язаних. Це загрожує тим, що ми можемо втратити схід і південь через те, що туди не доходить їжа, паливо, зброя, ліки тощо.

Юрій Романенко, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти