Не все те трансгендер, що "незрозуміла стать", рідні

2 серпня 2024, 06:22
565
Сутність скандалу - в тому, що на Олімпіаду тепер допускають трансжінок в жіночу категорію, ааа!
трансгендер халиф
Трансгендер побив жінку на ОІ / скріншот

Фактчеку заради, а то несеться.

Здійнявся скандал. На Олімпіаді боксерка з Алжиру Імане Халіф побила італійку, а остання розплакалася - мовляв, Халіф насправді чоловік. На користь цієї версії свідчить її зовнішність і той факт, що на одному з попередніх змагань вона провалила тест на тестостерон.

Сутність скандалу - в тому, що на Олімпіаду тепер допускають трансжінок в жіночу категорію, ааа!

відео дня

Але ні. Не допускають.

Та й у випадку Халіф вона взагалі з країни доволі жорсткого ісламу. Зміна статі там категорична заборонена, і щоб в Алжирі пустили трансгендера в жіночий бокс, а потім ще послали представляти країну - вибачте, вкрай малореально.

По сумі свідчень, Халіф - гермафродит з жіночими ознаками. Таке буває. В тому, що така людина почала робити спортивну кар'єру в країні, де в принципі жорсткий розподіл гендерних ролей, нічого дивного - а в тому, що вона була в цьому успішною, і поготів.

Не все те трансгендер, що "незрозуміла стать", рідні.

P.S. Ще смішніша історія була, коли в Польщі обурилися програшу своєї дзюдоїстки на Олімпіаді британці Прівті Авіті Алькараз, заявивши, що Алькараз же очевидно чоловік. Питань нема, в гі (дзюдошна уніформа) Алькараз справді схожа на хлопа. Але доволі легко гуглився її Інстаграм із фото в бікіні, де з хлопом вже переплутати важче. А ще можна було нагуглити фото її рідного брата Філіппа, теж дзюдоїста, на тлі якого всі питання про її стать знімалися (він схожий на Гігачада з мемів, тільки чорношкірий). В результаті сама польська атлетка, що їй програла, змушена була за неї заступитися.

Проблема трансгендерів у спорті існує - але коли вона перетворюється на моральну паніку і з кожних штанців видно те, чого там і не було, стає занадто весело.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти