Не можна все списувати на війну

7 листопада 2022, 19:12
Підрив довіри - ось куди б'є російська пропаганда. Завжди. Використовуючи те, що люди не схильні вірити політикам. Особливо люди в Україні.
Світло, відключення світла, електроенергія, Свічка
Люди дозволяють собі обурюватися у зв'язку з відключенням світла, каже Фурса / УНІАН

Не можна все списувати на війну...

Як виявилося, такі люди існують. Чесно кажучи, особисто я таких не знаю. Але все більше чую розповідей, про незадоволених з чатиків і подібних груп спілкування, де люди обурюються з приводу відключення світла. Пов'язуючи це зовсім не з російськими обстрілами.

Чесно кажучи, не хочеться вірити, що в країні так багато ідіотів. Але правда в тому, що їх багато. Правда в тому, що люди дозволяють собі обурюватися у зв'язку з відключенням світла, заявляючи, що не можна все списувати на війну. А хтось взагалі вимагає доказів, що електростанції розбомбили.

І відразу хочеться запитати: "А багато у вас було відключень світла до війни"?

відео дня

Дивно, Росія цілеспрямовано б'є по енергетичній інфраструктурі. І сама в цьому зізнається. Відкрито. Публічно. Логічний результат - проблеми з енергетикою. Але для деяких корисних ідіотів цей логічний зв'язок не очевидний.

І це російська пропаганда. Або результат роботи російської пропаганди. "Все не так однозначно". "Вас обманюють", "Нікому не можна довіряти". Ці меседжі роками роздмухувала російська пропаганда, підтримуючи конспірологічні теорії в усьому світі. У підсумку, ми бачимо, до речі, що всі ці різномасті конспірологи, від антивакцинаторів до поборників плоскої Землі зараз і є база противників підтримки України. Це дуже чітко показують соцопитування на Заході, від Канади до Німеччини.

Підрив довіри - ось куди б'є російська пропаганда. Завжди. Використовуючи те, що люди не схильні вірити політикам. Особливо люди в Україні. І ось вже люди починають говорити про те, що, можливо, світла немає не тому, що Росія бомбить, а тому, що Україна продає електроенергію за кордон. Це не правда. Зараз немає експорту. Але ж можна сказати, що є? Можна в цьому сумніватися. А далі піди перевір. Доведи швидко і прямо зараз, що Земля не плоска, а Україна під час блекаутів продає електроенергію полякам. Отже, світла немає, бо бариги наживаються на війні і українцям не вистачає?

Тим більше, що влітку Україна дійсно експортувала електроенергію. У той момент, коли в країні не було її дефіциту. Але щойно Росія почала обстріл, експорт припинився. І так, елетроенергія - це не картопля, яку можна заховати в льох. її не можна накопичити про запас у великих кількостях. Принаймні, до того часу, поки Маск не побудує всюди свої акумулятори.

По правді кажучи, Україна проходить війну набагато краще за очікування. У тому числі й українська економіка. І якщо ви під час війни з величезною Росією страждаєте тільки тому, що у вас немає 4 години світла, то, здається, хтось зажрався.

І так, іноді відключення світла йдуть не за графіком. Звичайно, це неприємно. Але хотілося б подивитися на людей, які б прокинулися в палаючому будинку і потім самі себе дорікали, що якось не раціонально гасили вогонь, що забули одягнути краватку і опинилися на вулиці в шкарпетках різного кольору.

Росія намагається створити в Україні техногенну катастрофу. І це не дуже стандартна ситуація для енергетиків. Тому так, все не може йти за планом. Сюрприз сюрприз.

І ось парадокс. Люди сидять без світла, бо Путін наказав розбомбити інфраструктуру в Україні. І ці ж люди починають говорити те, що хоче Путін. Практично його словами. І ми ще сміємося з німців? Це ми ще обурюємося через слова Папи Римського? Це нам не подобається Червоний Хрест?

До війни, під час війни і після війни у нас є дефіцит. Дефіцит критичного мислення. Дефіцит здорового глузду. І з цим дефіцитом впоратися набагато складніше.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти