Неприємна правда про виробництво снарядів

22 грудня 2023, 08:10
Всі виробники зараз чудово розуміють фінансові можливості нашої країни.
Неприємна правда про виробництво снарядів
Україна / Колаж: Главред, фото: ГосЧС, УНІАН

А хочете ще більш неприємної правди про виробництво снарядів?

Для того щоб пояснити свою думку, то давайте подивимось на ринок нафти.

Як ви знаєте, що ціни нафту зараз знаходяться на досить високому рівні. А знаєте чому? Тому що на ринку є Росія, а є ще окремо такий картель як ОПЕК. І для того щоб обвалити ціни на нафту, то країнам-членам ОПЕК потрібно лише збільшити видубуток нафти. Однак, вони цього не хотять робити, бо тоді маржа буде менша, що приведе до зменшення прибутків.

відео дня

Абсолютно така сама логіка працює на ринку снарядів. Всі виробники зараз чудово розуміють фінансові можливості нашої країни. І інвестиціі в нарощування виробництва зараз знаходяться на такому низькому рівні, щоб задовольняти попит зі сторони України, але щоб не обвалити високі ціни на снаряди.

Ну давайте будемо відверті, але в останні десятиріччя цей бізнес був стадії занепаду. Також ніхто не знає коли ще буде шанс заробити гроші. Умовно кажучи, вони розуміють що в них є декілька років, а потім може бути застій. От тому вони й користуються можливістю.

Звичайно, це дуже неприємні речі, але поки у нас цього не визнають на загальнодержавному рівні і не підлаштуюсь власну стратегію, щоб вирішувати проблему власними силами і не попасти в цю саму пастку, то нам до перемоги буде дуже далеко…

Інше питання, що в нашій владі багато комерсантів, але мало стратегів…

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Capital Times. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти