Ніякого оперативного оточення в Бахмуті немає

11 березня 2023, 19:20
Російська пропаганда, постійно описуючи ситуацію в Бахмуті, використовує термін "оперативне оточення".
ЗСУ, війна, українські військові
Ніякого оперативного оточення в Бахмуті немає, каже Олександр Коваленко / 93-тя ОМБр Холодний Яр

Бахмут.... оперативного оточення - немає, або кілька слів про терміни.

Російська пропаганда, постійно описуючи ситуацію в Бахмуті, використовує термін "оперативне оточення". І це помилкове словосполучення стало ненав'язливо інтегруватися і в наш інформаційний простір.

В реальності ж, ніякого оперативного оточення в Бахмуті немає і застосування цього терміна не тільки помилкове, але й грубо непрофесійне, в контексті опису оперативної обстановки в місті і навколо нього.

відео дня

Хоча, прекрасно зрозуміло, чому роССпроп нав'язує цей термін, який мало кому зрозумілий, але з якого намагаються вичавити максимум ефекту, поширюючи спотворену інформацію, одночасно покликану мотивувати і демотивувати. Все залежить від споживача.

Адже, на 9-й місяць наступу на Бахмут це маленьке містечко не знаходиться в оточенні! І як нав'язувати споживачеві інформаційного фаст-фуду якісь реляції? Дуже просто - згодовувати йому незрозумілі терміни, в яких він нічого не розуміє, але віддалено малює собі спотворену собі картинку.

Так, що ж таке "оперативне оточення"?

Оперативне оточення - це положення підрозділу, коли воно ізольоване від основної групи військ, унаслідок чого не може отримувати постачання, або забезпечити собі вихід із зони ізоляції, але має свободу маневру.

Тобто, "оперативне оточення" - це якби Бахмут в нинішньому його стані був би повністю оточений, але саме місто залишалося б під контролем ЗСУ, які могли б вільно переміщатися в його межах для відбиття атак противника - мали б свободу маневру.

Таким чином, місто зараз не знаходиться в оперативному оточенні і застосування цього терміна не тільки неправильне, але і є підіграванням російській пропаганді, що поширює маніпуляції в рамках загального ланцюжка ІПСО щодо Бахмуту.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти