Нова Буча, або Навіщо Росія вдарила по Оленівці

30 липня 2022, 18:43
Для РФ головне - заблокувати усвідомлення поразки в масовій свідомості росіян, затушити її шляхом зміщення акценту на штучну демонстрацію "величі та сили".
Нова Буча, або Навіщо Росія вдарила по Оленівці
Окупанти завдали удару по колонії з полоненими українськими військовими в Оленівці / t.me/pgo_gov_ua

Оленівка та фізичне знущання над полоненими - це нове шокове випробування для колективного цивільного українства після Бучі і інших міст Київщини.

Нічого ваші емоційні дописи у FB, прокляття, істерики та сльози не змінять. Заклики помсти, утворення українського Моссаду - це все компенсації нашої нездатності негайно щось вчинити прямо зараз, щоб заглушити біль.

Довіртеся Збройним Силам, Силам спеціальних операцій, прокуратурі, українській агентурі в РФ та іншим компетентним органам.

відео дня

Потрібен буде час, бо це не бойовик, де потрібно конкретно вас зараз же задовольнити добрим закінченням.

А перед тим слід дати відповідь на питання: "Чому РФ так вчинила саме зараз, поєднавши вкид про катування українського полоненого та знищення в'язниці з полоненими українцями? Яка мета цих дій?"

РФ завжди вдається до шокуючих емоційно-силових ексцесів у випадку краху політичних чи воєнних планів, які виставляють її очевидну поразку: або політичну, або воєнну. Для РФ головне - заблокувати усвідомлення цієї поразки в масовій свідомості росіян, затушити її значення шляхом зміщення акценту на штучну демонстрацію "величі та сили".

Масові вбивства в Бучі сталися якраз після безсилля взяти Київ і вимушеного відступу, що очевидно тлумачилось як приниження та поразка Росії. Наказ вбивати людей був влаштований у такий компенсаційний політичний розрахунок.

читайте такожВони будуть ще більше різати та знущатись над полоненимиДумаю, знищення українських військовополонених також стало показовою істеричною реакцією з боку Росії на чергову невдачу - провал стратегії примусити Україну сісти за переговори саме зараз, на старті контрнаступу у Херсонській області.

Адже раніше Зеленський натякав, що якщо будуть вбиті військовополонені - переговорів не буде. Це сталось. Жодних переговорів у найближчий час точно не буде.

Окремо, звісно, продовження кампанії роздмухування страху перед начебто ще "сильним" і безжальним ворогом - Росією і приведення найбільш схильної до компромісів частини суспільства до думки про необхідність схилити голову, поступитися, здатися. Але це треба не знати українську ментальність, якщо дійсно так думати.

А поки... Царство небесне всім загиблим в російській катівні. Світла пам'ять...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти